黃心穎又累事!黑仔王張振朗重拍《牛下女高音》劇

154 回覆
283 Like 7 Dislike
大台連sammi fans都驚,但幫政府搞電影大獎就夠膽死封殺蘋果記者喎
播黃心穎出黎先多人睇,TVB識唔識玩架
因為鄭秀文老公都敢姣,鄭天后d fans大多七八十後d女,中國同香港都係,呢班女人大多數結曬婚同埋消費力好高
tvb主要客戶係呢班人
如果呢班c9睇黃心d劇=簡接支持自己老公去偷食

黃心得罪咗而家香港最高消費力個班人
tvb點會想得罪呢班人
但香港收視都有一定影響力,香港低收視支那都唔會高得去邊

重有亞視當年都係唔理香港觀眾走去奶共慘死
https://hk.entertainment.appledaily.com/entertainment/daily/article/20120626/16458958
重拍好過雪藏張振朗. 起碼有得出鏡.
佢幾套都拍住心穎, 連佢都雪埋, 成年工作都白廢 .
頒奬禮提名都冇,
好過人氣下跌等收皮, 辛苦啦
但係事實係無論tvb播乜野狗屎垃圾都總會有港豬睇
如果唔係因為大陸會禁播 有黃心穎嘅劇集 你覺得tvb會搞更多野咩
收視固然重要,但商譽都好緊要,黃心穎個形象已經破產,多人睇之餘都要顧及廣告商同目標客戶

689 777夠多人識,但比人印象差呢
播大陸劇咪算拍乜撚直接入雪櫃咪算
其實咁撚小事點解要搞到封殺佢
外國呢d好平常
TVB而家變相係支持偷拍合理、道德審判合理、西客(你地口中班港女sammi fans)合理。
TVB內部真係立立亂

上月黃心穎與許志安被爆出的士車廂激吻事件轟動全城,兩人形象插水要即時停工,復工無期,演藝事業凍過水。而心穎早前已拍好的《法證先鋒IV》,該劇總監梅小青就親口證實了需要刪走她的戲份,再由他人替頂她的角色重拍。另外三套心穎主演的新劇,包括《堅離地愛堅離地》、《丫鬟大聯盟》以及《牛下女高音》則恐怕會播出無期,永遠淪為倉底貨不見天日。《香港01》訪問了無綫製作部助理總監 (戲劇製作) 徐正康,問他《堅離地愛堅離地》以及《牛下女高音》這兩套劇會否有機會好似《法政IV》那樣可以重拍。

徐正康說:「我哋未有咁嘅打算,因為我哋兩套劇都已經係完全完成晒㗎喇,咁所以如果重拍呢,會有一定嘅複雜性囉。」如果只是重拍有心穎的部份可以嗎?對此他說:「呢兩套劇個角色安排係有啲唔同嘅,戲份亦都係有啲唔同嘅,而且如我所講啦,兩套劇都已經製作完成晒,大部份其他演員亦已經入咗劇,佈景、服裝各樣野都已經冇keep,所以就算淨係重拍某一部份,都係相當複雜,所以暫時未有咁樣嘅諗法。」至於兩套劇是否無機會播映,他表示:「我哋當然希望可以播出,應該會睇住個情況發展再同節目部研究。」
一向無尊重過
其實睇廣告商 廣告商又係睇收視
8點半檔 佢放乜落去 都係有一堆慣性收視
加上好多劇要擺埋上大陸
大陸要審批要時間
最方便就係播本身買左既大陸劇
咁當然佢都係睇中呢d大陸劇根本好多人睇
班廣告商都係果班人
重拍好過total loss
加上其實踩過界之後
幸福的賓周叫有d知名
使乜搞咁多 擺半年一年後出街咪得 半年啲人乜都唔記得嗑
過左一年半載邊個會care?
上面已經講左,無綫高層話唔會重拍。

咁,究竟係邊個決定重拍?

不過是但啦,呢個台都立立亂,總經理居然唔知配音組炒人
仲要有個八婆老婆
重拍有冇錢先?
有錢又有乜所謂?
Agger 過唔到大陸嗰關 大陸唔播cctvb賺少好多錢 而唔係賓穎幾影響香港人觀感 講真啲師奶邊撚度會理 過幾日就唔記得啦屌 tvb播咩咪睇咩
又幾慘既,咁辛苦拍完被人累到無得播
套言希攻略香港都好高收視率
按你講法陳小春古天樂甚至拍鐵探既楊X都入唔到大陸啦
扇貝仲可以話係學位騙案受害人,楊老闆仲可以話受夠教訓應該俾機會,嗰位姓黃嘅賣台賊......都係喺美國求其搵兜sugar daddy接盤把啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞