NASA警告直徑300米小行星 或被撞範圍跨越半個地球 8年後撞地球

219 回覆
204 Like 21 Dislike
日前在國際會議上模擬一枚直徑達300米的小行星,或於8年後撞向地球,撞擊範圍由美國夏威夷向東橫亙至非洲部分地區,希望外界就未來的小行星威脅做好準備。

今年的「行星防禦演習」(PDC)會議周一至周五在華盛頓舉行,目的是制訂適當方法應對小行星撞擊的緊急情況。NASA署長布里登斯廷提出一個假設情況,就是當局今年三月底發現代號2019 PDC的小行星,正於距離地球5700萬公里外以秒速14公里飛行。
Thanos嘅技能嚟
300 米直徑。。are you sure...
好事黎,如果死唔去就唔洗捱貴樓了
到時成個美洲甚至非洲既人一齊黎買樓
返多800年工都買唔倒
講真有核彈、外星侵略地球都唔驚
最多咪攬住一齊死
次撚次都鳩吹架啦 地球除左係美劇/電影同日本動漫裡收皮之外現實裡堅固到,百年都遇唔到一次小行星撞擊啦
on.cc改文
我唔介意一齊死
唔係地球硬
係太陽系外圍有幾個巨無霸星球吸左大半飛黎既行星,即係類似香港俾賓賓台灣擋晒啲風咁,以前睇過記錄片話如果冇既話頻率會密好撚多,冇野會生存到
一野炸爆佢啦
台灣記者智商平均30,睇黎香港記者連30都冇
一係中一係唔中?
依家再㩒返樓主條link黎睇 成篇文改晒 on9東方
到時我已經係火星生活緊
你唔講係劇透未睇嗰d都唔會知係...
好撚好笑 快啲please 我都想睇下會有咩變化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞