過萬元航拍機墜機 擊中BENTLEY房車

201 回覆
250 Like 7 Dislike
你都on9,關華人咩事,正常人都唔會認啦,嫌錢多咩
並且不可在任何人士、船隻、車輛或構築物上空或其50米範圍內飛行
想問下係咪即係一起飛就上到盡 影完喺球場中間降落咁既意思?
早兩日先見到fb group有人係東京skytree附近飛,根本係痴撚線。

我自己都有玩drone,自問好守規矩。
但你試下去啲group提下佢地,班友會屌到你仆街
全鳩部都係害蟲黎
你估下
車定機
上次見有人係廣島嚴島大鳥宮上放航拍 嘈撚到扑街 日本法制講明禁止古蹟用航拍
傻閪挫敗狗又出嚟獻醜
你炒我,重 claim 我份保險
分期付款呀大哥
搵到上門,俾假口供?
之前係公園見過有個航拍撚 部機降落個下唔知係唔撚識 兜野撞左落人個頭到
我行埋去幫手睇 好彩唔係比機翼片到無流到血 唔係都幾大獲 個撚樣機師除左係咁講對唔住唔小心就乜都無做過 然後下一秒就係衝去睇佢心愛既航拍機有無傷先

呢單野搞到我以後見到有人玩航拍都唔敢行太埋
我唔係歧視航拍撚 但跟本航拍機跟本唔應機擺出公眾地方玩
以前玩搖控飛機既都起碼識去d偏遠空地仲要無閒人既地方自己玩飽佢 至少意外會減到最低
講真 坐得bentley啲老細 一定唔係要你賠錢咁簡單
架車送返去廠整 起馬一頭半個月 無bentley座 你要我坐屋企架七人車 有錢人時間同面子最緊要 機主仆硬街啦 識比人告
賠了夫人又折兵
7點喎,諗住由食飯開始影
係人都知賓利咩價位啦
萬一真係告你 上到法庭比假證供咪仲大鑊
查到你八達通紀錄 或 cctv影到
法官會唔會叫你交代果日去邊做過乜?
做得出又唔認 好 cheap
而且我唔信佢行埋去拾機見到benley先走佬 多數離遠望到有車爆左玻璃已經無行埋去
正常既低質人唔認姐 咪講到全世界都係低質人至得
正路 lost contact 會自己飛返原地
不過好多柒頭唔撚set 返航高度
最後就係撞樓撞樹咁...
(飛市區起碼都set 200m 以上)
成支水掉過去都未必有事... 睇高度
呢個正解, 一定係撞到野炒機先會 freefall
無電無控部機一係返航一係自動landing
住外國影完返到去先Post 上網
點拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞