韓國野食真係狗也不屌 完全唔明點解女人咁鐘意

233 回覆
590 Like 79 Dislike
如果講鰻魚 真心我揀韓國
大家都係燒 但日本硬係要加啲甜
你話唔加甜嘅 咁日本我都揀
韓國食烤鰻真係無撚敵
我唔係話崇韓定崇日
但事實兩邊都有好野食
飲食文化唔同 冇得比
要盲反嘅 講乜撚都冇用
日本燒鰻魚有咸㗎
韓國果隻係煙un 少少
可能品種唔同
我知佢有咸 但日本鰻魚個印象係甜 就好似韓國野印象就係辣咁
但韓國係咪得辣野你揀呀?
我都有話日本鰻魚有唔甜我都會揀 每個人口味問題
因為有班傻閪會比錢去餐廳食即食麵
韓國又係包菜食
再加勁多配料
反而冇日本咁油香
仲有咩好食呢

全部一係紅當當 一係就淡茂茂
可能我食個間個老板好人
冇強迫性要我包配料包菜
就咁點少少鹽已經好正
如果日本嘅話 反而鐘意加佢比嘅嘖物
咩酸瓜酸梅加鹽海帶茶當茶泡飯咁食
大醬湯飯 唔辣又唔淡茂茂 幾好食
食韓國野?我食美國野算
我連大醬湯都覺得辣 睇嚟同韓國嘢冇緣

剛食完呢個韓式便當
真係幾好食
係唔係真韓式便當?
同意

韓國野除左人參雞,無一樣係掂
一樣係屎
Kim’s spoon有
有拳頭飯、小菜同炒粉絲,都係韓國常見嘅 不過佢地真係慣咗啲飯同餸係撈哂一齊嚟食,好似拌飯同鐵盒便當。其實呢啲韓食全部係韓國食都係好平,嚟到香港變做外國嘢咪貴

https://a9548338.pixnet.net/blog/post/454941374-%E2%97%8E%E3%80%90%E9%9F%93%E5%9C%8B-%E6%96%B0%E6%9D%91%E9%A3%9F%E5%A0%82-%28%E6%96%B0%E6%B2%99%E6%B4%9E%E5%BA%97%29%E3%80%91%E9%99%A4%E4%BA%86%E5%BF%85%E5%90%83%E5%B9%B3
去尖沙咀嗰邊韓國人開嗰啲舖頭會似返韓國嗰啲味多啲
btw 食材唔同啲味始終都係會差少少
又一隻韓狗
去過首爾summer exchange住左一個月,間間食店既泡菜對我黎講都係酸縮臭
唔食辣叫no kimchi no spicy 佢話ok完黎到都叫會變左辣 eg水冷麵都要了pat泡菜落去
結果住完一個月訓練倒我食倒小小辣
我係巴,我屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞