韓國野食真係狗也不屌 完全唔明點解女人咁鐘意

233 回覆
590 Like 79 Dislike
我見啲韓國人係用樽裝水煮麵,唔係用自來水煮,其實有冇分別
印度都唔係得咖哩
幾個大族,唔同文化
炸醬麵幾好食
炸雞幾好 人蔘雞唔錯
仲有無?
我諗唔到了
韓燒? 真係韓國獨有?
上面講烤鰻魚 真係韓國?
醬油蟹可能可以一戰 但我未食過隻好既 次次都好梅
有分別, 豬血膏入面係糯米, 血腸入面係豬雜嚟架
垃圾韓國食物,咩炸雞 又話點又話有代言,屌個價錢又貴,食落去仲難食過M記d炸雞
何止野食
成個文化都係左抄右抄
不倫不類
你都戇鳩
人地都話要食個文化,唔係食個味道

韓國本身係一個窮到燶嘅國家,所以正宗「韓國菜」又寒酸種類又少。來來去去都係果幾樣料、果幾種味,上面加果幾種蔬菜絲一D變化都冇。

最出名既泡菜係以前啲人種太多菜食唔曬唔想嘥,又冇錢食肉,咪一鳩過掟落個缸到加一大堆醬醃撚晒佢囉。

你食就係食呢啲感覺
其實印度就係得咖喱,不過其實又印度人無咖喱呢個概念,同泡菜唔同既係泡菜係好單一,但咖喱本身係多變,理論上無限個變化,可配唔同既肉啊豆啊雜菜啊,有汁既,乾身既,燒烤既,配糧有印度米同各式煎焗炸麵粉餅,其本上印度菜就係咁。

比較少人食既就係印度甜品,因為真係唔好食,試都唔駛試,抱括有一舊糖浸既麵粉咁既甜糕,糖水浸乳酪固體。
味道真係好個人化
有啲其實係ok嘅
e.g. kimbap,kimchi,水冷麵,炸雞,石鍋拌飯
整得好食就好食 唔好食就好普通😂
重點係用料唔係咩貴嘢
辣海鮮豆腐湯 撈飯食好正 我可以食兩碗飯

其他麻麻
之前去韓國得個牛肉湯同人參雞定咩叫做好食
其他野唔係煎就炸
乜都加d芝士咁
勁撚重口味勁撚熱氣
韓國有文化真係搞撚笑
去中國化都唔夠一百年
收皮啦韓狗
韓國呢d垃圾地方出到咩美食
食韓國嘢就要接受, 佢地真係餐餐都食泡菜, 之後先其他小菜(麻油菠菜、芽菜、醬燒薯仔、黑豆、滷蛋), 可能佢地平時整定呢啲小菜, 煲個飯, 煎條魚就當一餐架喇。好似我去食炸豬扒配水冷麵, 都有泡菜, 因為個作用就好似醃黃瓜咁消滯。佢地啲湯, 通常會用銀魚仔同昆布做底, 之後再落肉類蔬菜同醬。同埋煮嘢好鍾意落麻油, 粟米糖漿。咁本身人地食嘅嘢係咁, 自然輸出去都係咁, 另外因為歷史關係, 有好多外來飲食文化, 例如芝士、炸嘢咁樣囉(部隊鍋就係美軍物資, 大家都知架啦), 後生仔女係鍾意食香口嘢架啦, 同埋韓國人考唔到入公務員同三大公司, 就係開炸雞舖, 因為門檻唔高嘛。而且嚴格嚟講, 辣椒都係哥倫布發現新大陸嗰陣美洲傳去歐洲, 再傳入嚟亞洲tim, 但鍾意食辣已經成為人地文化之一喇嘛
KPOP咪即係韓國音樂囉 on9仔
中立講句,除左部隊鍋同甜的炸雞外,其他嘢都叫放得入口
本身韓狗野就係超低質
音樂得啖笑,野食得啖笑,潮流更加得啖笑
m記垃圾都有人吹奏
泡狗就收皮啦
韓國成個國家冇文化、全部都係垃圾 韓國菜就梗係狗屎,成個東亞食物最差一定係泡菜國
仲衰過支那
韓國戲有d都好睇,劇就真係全部女人av黎
奶韓仲要扮哂有水平咁低調d唔好衝出黎柒
我都知好唔健康但果種滿足感係得公仔麵先俾到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞