韓國野食真係狗也不屌 完全唔明點解女人咁鐘意

233 回覆
590 Like 79 Dislike
無位揾野入 係咁
盲反到傻
韓燒咪普通燒烤咁 都係睇食材 有咩特別
炸雞全世界大部份國家都有啦 外國果啲仲出名啦
一講熳魚正常人都係諗日本先啊
人蔘雞湯中國都有啦 唔算特色
部隊鍋點解可以賣咁撚貴
明明同我平時自己一個食果陣鳩煮嘅嘢差唔多
當然有 有價錢既地方就有階級之分
如果唔係點解有人要餐餐捱麵包 有啲人大魚大肉
都係既
但 韓國野好貴咩
月中先去完 餐餐食好野先用左兩萬左右
洗得幾多錢姐
做法都唔撚同
如果唔係都唔會分日本燒肉同韓燒
KFC 同 goobne chicken 啦
你到底食過未?
未食過就建議你試左先再講
韓國果隻鰻魚同日本係唔同
炸雞更加唔洗講
韓國的確好出色 皮脆肉嫩
20k對你可能散紙 好主觀
李嘉誠都覺得啲樓千幾萬好平架喎
其實日式燒肉同韓燒有咩分別?
覺得牛角果啲正好多
其實日燒係韓燒演變出黎
二奶
我覺得係調味方面
多幾條生菜包住個五花腩就話韓式
炸雞果啲又係 炸完撈撈漿又話韓式
真係垃撚圾 所以啲人咪笑你地韓狗 煮完啲垃圾加二塊泡菜就話韓式
將啲公仔麵 餐肉 腸仔放埋一齊同泡菜煮 美化呢舊垃圾做「韓式部隊鍋」
真係啲冇咩腦啲人先會做啲自我陶醉 或者你地本身覺得食屎同食靚野都係一樣味啦
除左部隊鍋你有無第個例子?
公認既垃圾食物你針住黎講把柒咩
生菜包撚住啲野係韓國好撚普遍
豬手,燒肉,烤鰻魚都會有
炸雞唔係炸撚完就撈漿
你有個咁既觀念可能你食開kfc啦
無知唔係問題你咪衝出黎柒先得嫁
乜都隊曬落去
咪部隊鍋囉
係你地啲韓狗平時食開平野多 一講炸雞就同kfc比 覺得好食過kfc就要日日吹奏
你咪話韓式食物特別lor 反正都係你地自己圍內欣賞
諗下點解平時咁多人反韓啦
講下你地啲韓式口味唔好又要沖出來吠
全撚部野整到紅當噹咁一種味就當整完
傳統韓國菜先難食
依家新式果d實質香口美式野
好難會難食
好撚想知幾時有人日日吹奏
日日有人開post屌就有
我又無講過韓國野全部好撚好食
你唔好咁以偏概全啦
只係每個國家既野食都有好有唔好
無必要因為某幾款戇鳩菜式就話全部野食都係垃圾
德國生豬肉三文治夠唔撚好食啦唔通又可以話德國菜狗都唔屌
agger 試過間話係幾十年老店
哇屌食落個味怪撚到
咁sorry lor
差唔多大部份啲韓國菜都係垃圾 唔小心當左全部韓國菜係垃圾

Btw邊有以偏概全 我講每樣幾乎係跟條友講果啲
咩醬油蟹我係未試過 所以咪冇講
韓仔嘢無咩點食過 賣相都唔係特別吸引
但係韓國啲即食麵真係好撚正
完全唔撚明韓國野有咩好食,食有泡菜個啲韓國菜好似食緊屎咁

利申:冇食過屎
冇話特別好食或者唔好食,但係韓國菜一定唔會好似啲人講到咁博大精深,唔試下會死咁
咁又冇得好講,呢個係情意結。韓戰果陣冇食物冇物資,美國佬運糧食救韓仔,運既就係午餐肉。所以響韓仔最絕境的時候,午餐肉可以話係佢哋最重要既食物。今時今日韓國人新年送禮,講體面仲係送午餐肉套裝禮盒架。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞