杜汶澤拖糧3個月

142 回覆
101 Like 1063 Dislike
今日杜汶澤喺 Facebook 開名串爆程美段:「程美段小姐,好唔好意思,我哋一時疏忽,入咗錢去你戶口,唔記得通知你,搞到你以為我哋唔出糧。至於你走去同記者講,當然你有權咁做啦!不過我想問,0靚仔,你冇我電話咩?」原來杜汶澤拖咗程美段份 $9,000 蚊糧成三個月,程美段昨日就走咗去同記者講,記者當然會去向阿澤求證,阿澤知道後就嬲爆開咗呢個PO!

正評 支持 (臭雞 比錢你賺 拖你咪拖你)
負評 唔支持 (人地辛苦錢 都拖9人)
以下係事件嘅Timeline

2019年1月22號,我到LateShow進行所有集數拍攝

2019年4月4號,第一次whatspp一直同我聯絡嘅豪仔,查詢有關payment嘅update

對方〈豪仔〉一直無應機。

2019年4月6號,我再追問一次

對方〈豪仔〉維持無應機。

直到2019年4月10號,豪仔回覆口訊,內容大概:10號當日會開票俾我,想拎我銀行抬頭。

我4月10日已俾所有資料

2019年4月14日,我離開香港前再問一次豪仔,但無回覆。

期間記者電話向我update最近工作狀態,我將最近動向,嚟緊會有乜嘢計劃,連同現在手上幾間有做嘢但仲未出到糧,回覆又慢嘅工作都有向記者交代。
咁係咪代表連登仔又炒車
口同鼻拗
期間記者電話向我update最近工作狀態,我將最近動向,嚟緊會有乜嘢計劃,連同現在手上幾間有做嘢但仲未出到糧,回覆又慢嘅工作都有向記者交代

On9,你今日痾幾次屎洗唔洗講埋?
大聲夾惡
垃圾杜狗
人偷食佢偷食,佢偷食就被連登仔崇拜,人地偷食就賤男。
連登仔返炒散被拖糧,個個力撐推上報搵記者搵勞記搞大佢,杜狗拖糧就天公地道連登仔力撐,被拖糧一方係錯。
明明24號先入數,又喺張入數紙做手腳用劣質方法遮咗個2字,扮4號入數,企圖瞞天過海!
低質改圖24號扮4號入數
勞工法唔係任何性質既工作都適用
影視藝人最常用既係合約法
一般黎講,通常係節目出街後先找數
而時間既長短視乎合約內容而定
所以理論上只要雙方同意簽名,100年後先找數都無問題
不過女事主出得聲應該超過左合約內容許既期限,但相信唔會係標題所講既拖左3個月
而女事主最後一個節目出街係3月4號
女事主應該唔駛係呢行撈啦..
戲行大把拖糧事件...出遲少少就周圍唱, 認真多謝你
我都幾肯定你話人改圖炒車既機會高過9成
炒你老母
自己上程美段fb睇啦,佢講哂成個過程有哂對話有埋timeline,杜狗嗰邊啲人同佢講4號入數仲影埋張入數紙比佢睇,佢反問點解10先畀資料佢但4號會入數,條友先話24號入但個2字show唔到出嚟呀,一睇就知張入數紙做咗手腳搏人睇唔到,真係當人傻!
杜汶澤好仆街
係咪條女唔肯俾杜生屌
我知你想表達咩

不過單野頂盡係違反商業合約,最多都係比返個幾日利息或者合約所要求既野,民事case。但改入數紙就係虛假文書,刑事野,要坐監架

單野有咩嚴重到要冒坐監既風險去改圖先?重要改到咁劣?

再者,ATM咁岩有忽無色有幾出奇,杜果邊黎手拎起張紙淨係見到個4字咪講4號

你自己諗下前者定後者發生機會大啦

當你帶住個人情感去分析事物係好容易受情緒影響
咁圖六係同邊個既對話...
一日都係 HSBC 炒晒 IT 狗

部print出墨都align唔掂
搞到陷世界炒車
甩色甩到咁啱齊緝緝成個正方形咁款?
隔離啲數字夠甩甩地色啦,都係崩角崩中間,點會成格正方形咁甩?
兒登之父你都反
熱感點樣無墨
仲難收過政府4000蚊
越攪越大
依種機打印方式係由上至下/下至上,所以某個位無色,咁果個位上至下出現無色既機會極高,但唔影響左右,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞