[公投] 二揀一你會 請kiwi做野 定 接杜汶澤d job?

65 回覆
273 Like 356 Dislike
杜汶澤比機會你仲要出糧屌你老母啦
反話狗出沒注意

做野出糧係天經地義
4月27號,杜生Facebook發文表示入左數俾我,記者轉述杜生話4號已經入數俾我〈如圖6〉,但我戶口係顯示24號先到數〈如圖5〉

咁識人情世故既杜生又使唔使至少出返黎交代下 道個歉呢?
杜生管班靚都管唔好
明明人哋就搵咗你公司既人追數
但調轉話人點解會搵多幾個人
要叫人體諒下細公司

正常商業社會真係告緊
#16 最後果句
呀豪平時係接頭人
咁搵返呀豪有咩問題先
唔係話拖糧有理
但做呢行真係好撚慘, 拖糧真係常態
大把人三個月至半年先出到糧

條女俾人拖去追數, 好正常
但你要繼續起呢行做野, 又接受唔到呢個常態
你一係大粒過杜生, 唔係你攪到咁大
只係你自己倒自己米
即係杜生同記者講大話吹到4號入左數就冇問題
條女同杜生d手下追數而唔係直接同杜生追就係佢錯
杜狗d做野方法真係正
嘩,終於有個知內情既巴打
爆下料丫

搵豪仔 => 搵記者(通知全香港)
vs
搵豪仔 => 搵老細 =>記者(通知全香港)
所以我唔明條友話咩搵杜生
我係唔撚明班友話咩搵杜汶澤
大家係公眾層面攬炒前,都唔事先同對方直接溝通

類似電話係 總統 同 人地國務卿 傾唔掂就射核彈一樣
點解唔係直接 紅色電話 搵 對家 總統?
算撚數啦平時講到自己幾撚清高
咪又係垃圾拖糧狗
一個普通外交官講野代表緊國家啦 仲拎國務卿做例子
用比喻都醒少少啦 仲死撐
拖糧7日就犯法啦
屌你老母唔係佔中/魚革果隻違法達義喎而家
而家係違法恰鳩僱員喎
垃圾杜狗
人偷食佢偷食,佢偷食就被連登仔崇拜,人地偷食就賤男。
連登仔返炒散被拖糧,個個力撐推上報搵記者搵勞記搞大佢,杜狗拖糧就天公地道連登仔力撐,被拖糧一方係錯。
明明24號先入數,又喺張入數紙做手腳用劣質方法遮咗個2字,扮4號入數,企圖瞞天過海!
睇完撐kiwi多d 淨係追數已讀不回已經死罪

出糧係公司責任 遲出仲要人地追都懶懶閒點講都唔通
假設呢單野係冇明星份 淨係普通打工仔追公司糧

大家一定係撐打工仔多d囉
最後回應杜生話,我有佢電話一事。一直同我聯絡嘅係豪仔,我諗唔到原因要直接搵杜生去講

個原因咪就係豪仔未出糧囉

有無咁弱智?
公司都係比緊機會你
你咪撚出糧囉 咁撚清高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞