[公投] 二揀一你會 請kiwi做野 定 接杜汶澤d job?

65 回覆
273 Like 356 Dislike
二揀一:

請kiwi做野:可能遲左出糧/出左糧冇通知佢,佢就會同記者講

接杜汶澤d job:可能會遲出糧/拖糧,同埋攪大左件事會比佢係 facebook 狂屌

正評:請kiwi做野
負評:接杜汶澤d job

未接過 freelance job/做過老細請過人 ...
可以出返去
準時出糧其實係天經地義...
Kiwi咁做雖然係有些少衝動
但佢動機係正確 俾人拖撚左咁耐糧係人都屌啦
唔直接問下就報俾記者知都on9啦
我月頭見未出糧都會問下會計部先而係直接報勞記囉
佢以為砌杜生一獲,可以膊出位,點知柒左
人地咪問撚左好多次囉
係個老細話你依家唔直接搵佢啊
杜汶澤 = 黃碌撚 = 仇思達 = 唔會錯

依家講緊將來

btw,果單野冇人知 contract 點寫
一陣原來話d 片出晒街先找數咪炒大車
明顯好多人連登仔係直接搵勞記
冇柒
只係蠢

只係傷已傷人,而且自己傷d
似攬炒多
果然重有人會講放冷箭藝人
最正路係:港人港地遲d 有show係 kiwi 做

$9000 收得返 + 大把工作機會
呢d 細公司,老細又比埋電話你
都要先揀同全香港講左先 ...

唔係蠢,就係有機心 ...

邊度有 kiwi 同 杜汶澤 whatsapp 紀錄睇?
屌,睇最update 啦
而家係杜生又柒又小氣呀!
睇完留言,見到明顯好多連登仔係無撈過娛樂行業
呢D簡單博奕都唔明白
邊度有講 kiwi 搵杜狗唔覆機,之後搵記者幫手?
樓主杜生打手黎
連登仔:大條道理怕閪咩

道理啱,所以 ceo 道歉囉(誠唔誠心要問下佢個肚條虫)
依家犯人杜都係屌佢唔識人情世故
邊撚到有寫 kiwi 搵過 杜汶澤?
冇搵過人就直接同記者講,重要唔先 check 多次
呢個先係事實

我都講左 “呢d 細公司,老細又比埋電話你
都要先揀同全香港講左先 ...”

係你唔明,唔係我冇睇最update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞