(突發)車厘龜正式收皮!

364 回覆
2103 Like 63 Dislike
雖然搵記者爆料係唔岩但係杜生間公司都無理由拖咁耐先出糧掛
拖左三個月糧其實唔怪得人地爆料
同埋始終娛樂圈咩都可以係新聞
佢報比記者一定有用過報比勞工處
仲未計勞資審裁處辦案效能廢到唔恨,大多數情形只會建議我哋「和解、和解、再和解」,都笑大人個口嘅
我哋會建議勞資雙方坐低傾下
傾得掂嘅,我就唔使使
傾唔掂嘅,你哋自己對簿公堂
有好幾樣原因積埋嘅,例如好幾次遲到,喺拍攝期間私自以巨咪兔仔look去動漫節活動,明知某晚過半同事去咗《Think Big天地》拍攝仲敢要求提前放工俾自己去參加casting,something like that......詳情請睇呢篇剪報:www.hk01.com/即時娛樂/221639
有好幾樣原因積埋嘅,例如好幾次遲到,喺拍攝期間私自以巨咪兔仔look去動漫節活動,明知某晚過半同事去咗《Think Big天地》拍攝仲敢要求提前放工俾自己去參加casting,something like that......詳情請睇呢篇剪報:www.hk01.com/即時娛樂/221639/
有好幾樣原因積埋嘅,例如好幾次遲到,喺拍攝期間私自以巨咪兔仔look去動漫節活動,明知某晚過半同事去咗《Think Big天地》拍攝仲敢要求提前放工俾自己去參加casting,something like that......詳情請睇呢篇剪報:www.hk01.com/即時娛樂/221639/
但杜生幾廿歲人更加柒
有好幾樣原因積埋嘅,例如好幾次遲到,喺拍攝期間私自以巨咪兔仔look去動漫節活動,明知某晚過半同事去咗《Think Big天地》拍攝仲敢要求提前放工俾自己去參加casting,something like that......詳情請睇呢篇剪報:https://www.hk01.com/即時娛樂/221639/
就算係4/4推到24/4先過數都唔係叫拖糧啦下嘛
都係果句,有野同記者講都唔同老細講,仲扮咩無辜?
late show咁多條女拍野係得佢一出黎就負評如潮,垃圾
佢咪又係扮撚晒q
工資在工資期最後一天完結時即到期支付,僱主必須盡快支付所有工資給僱員,在任何情況下不得遲於工資期屆滿後7天。僱主如果未能依時支付工資,須就欠薪支付利息給僱員。
係1月幾拖到4月24 仲要whatsapp問過都唔應機呀大哥
僱主如故意及無合理辯解而不依時支付工資給僱員,可被檢控,一經定罪,最高可被罰款35萬元及監禁3年。
freelance通常都唔會用勞僱合約請,應該會用自僱合約判比你咁做,所以根本就唔成勞僱關系
杜生柒d呢鑊野
要追要去小額錢債到追
勞工處幫唔到手啦
佢都唔合乎僱傭條例口既關係
freelance黎架大佬
freelance都有簽合約
咁要睇下個合約點寫
公度講句幾多錢都要出比人嫁啦唔關幾多錢事,有做野就應該收到錢,就算係900蚊都要出比人,唔好張件事放係幾多錢到,一樣還一樣
其實我唔係好信杜生

條女擺明無實幹無後台

點敢唯一主要飯碗都玩寸

中間實有d野

初初睇就覺好笑

份人又鳩屎到爆

政見一樣就唔屌得?
明知同你聯絡個條友係話唔到事
都唔搵個話得事既搞
仲要報俾記者聽 今次你仆得街啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞