你班mcu撚咪撚咁痴線啦

80 回覆
89 Like 172 Dislike
唔識Stan Lee 只係一個 “肯定冇睇前嗰21套Marvel 電影” 嘅講法 就好似有睇Harry potter一定會知Jk Rowling 咁 明唔明?
人地喺之前d主線劇情出現過咁多次都唔識 咪即係冇睇之前啲劇情囉 咁你話冇睇過上幾集就睇續集會唔會影響對劇情嘅理解喇? 講真 套劇得三個鐘 劇情又咁複雜 都解釋唔晒咁多野 如果冇睇過之前真係會好難明
人地識多d 認下叻無乜問題
係fb屌佢地啦,俾埋link黎,吹雞幫你
係架
啲井底之蛙好惡
唔識欣賞就屌無劇情無深度都叫正確?
你食屎
唔識石森同圓谷唔好睇超人同幪面超人
唔識石森同時唔好睇戰隊
唔識雨宮慶太唔好睇牙狼
算啦
英雄片同機械人動畫都係男人的浪漫
女人會唔明
唔代表男人大部分都明
太多顛狗/偽毒/偽清高撚
至緊要識低調,謙
不過有啲食屎狗唔願意認自己井底
人地係下任cap 嚟架
聽聞睇完一定要喊同要起身鼓掌1分鐘先走得
有Marvel撚解釋唔到嘅劇情:睇戲唔好咁認真
非Marvel撚有少少人物唔記得:十年舖排請認真看待
你同marvel撚講道理結果就係收負評
但係佢唔會駁到你
利申:有睇開個系列 唔會盲反
你問我好唔好睇 成唔成功 我一定話係
問我係咪無腦商業片 都係
Marvel狗: 咩無腦 你唔識欣賞佢內涵
thanos塑造最成功反派 收皮啦dc狗
呢個就係反智marvel撚同正常人最大分別
現代人知識水平標準:
唔識晒Marvel所有人物=無知
睇一套連續劇唔頭個十幾集剩睇結局唔識就出黎7 比人屌會唔會係你問題睇個故事睇哂前文先睇會唔會好正常
DC狗講tdk
現實撚講要寫實
一樣on99
睇套戲姐, 又要人理解哂先好入場
咁你睇第一套iron man 之前有冇睇哂啲漫畫先入場呀
想睇下刺激野咩都唔想諗又唔比入場
marvel撚啲思維真係特別on9
我覺得唔認識電影入面嘅人物唔緊要 始終都係虛構人物
不過唔識Stan Lee真係
就好似你同人講唔識Steve Jobs, Edward Buffet一樣
呢啲人物你唔識係自己嘅事 但係唔好周圍話畀人聽自己有幾無知
商業片就一定架啦 唔通dc唔係?
無腦就睇你點定義啦 我就覺得寫得出咁嘅伏筆、人物塑造、世界觀 難d係無腦
冇話叫dc收皮嘅 咁目前為止真係mcu成功d吖嘛 dc繼續加油囉
樓主走先,我幫你頂撚住班Marvel撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞