大家入黎報下儲左幾多首期(嚴禁吹水)

465 回覆
6 Like 108 Dislike
到你儲到240萬,大部分樓又變800萬,屌你老母,香港真係仆街城市
買洋樓唔係不智,係洋樓都賣成600萬先不智,都未供完隨時冧樓
你就好,我好鍾意奧運站,但買唔起
我都頭癢緊,放唔放曬大陸果D樓,係香港買...
冇咁大個頭帶咁大頂帽做咩?
咪買600樓下囉,地點再就一就
下下都想一步登天,又大又靚又方便
點解揀康城
大陸邊個位?如果係核心地段,例如深圳廣州上海既,就打死都唔好放
但如果係二線地段既,走得好走
一黎個價上得慢,二黎好多時有價無市
根本甩唔到手
現金120萬,現有樓市值大約620萬,賣左有大約330萬落袋,想換3房單位,因為準備生多一位小朋友,現在2房唔夠住。應該今年內會換。
33歲,正職係打工仔,副職係鋪頭仔老闆,請人做。
我個地產Agent早兩日sd左七期資料黎,咪去了解下囉,今次係會德豐,點都好過之前六期誠仔出品
所以我都開始睇緊啲偏遠同超細單位,開放式除外
你本身住邊,150都有2房啦
計自己就30萬左右啦
做左嘢未夠一年
目標工作3年內 買樓 連埋條女一齊儲

另有母幹 分開計數 今年內上車
20歲仲讀緊書 得10萬冇父幹唔使諗買樓
我住沙田,當然想近番沙田啦
則魚涌舊樓考唔考慮
果邊海山樓果幾棟,四百呎左右都係四球幾
間到兩房
唯一問題係做唔足30年按,樓齡問題
利申 13年持有自住中,住得好爽
肯努力既話兩年一球唔係大問題
唔好放棄

我屋企,俾你參考下
有Agent叫我賣,400呎個價大約5球左右
細返小小既話應該400-450搞得掂
呢個價買港島樓應該無得豬
利申 我無打算賣樓
所以唔係賣廣告
除非有水魚肯出六球以上既水魚價
如果出到5球既,建議你地買則魚涌中興大廈
果邊D樓宜家俾太古收購緊,有收購潛力
如果一俾人收購,到時就肥過肥仔水
沙田就真係貴喇
唔識睇標題?
都二線中的城市,買左3年,升左 1.2倍..
收左樓都未得閒番去搞裝修租出去。
電車路會唔會好嘈,空氣唔好?
裝修左幾錢?
咁我建議你早賣早著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞