如何解釋冥婚

205 回覆
49 Like 59 Dislike
冷讀法
https://health.udn.com/health/story/5959/816741

隨便google的

利申 醫學常識0
個師父仲有冇幫人睇?同你差不多狀況
唔知呢 但係有judgment隱晦咁提過
其實我都唔係好信靈異野 但殺到埋黎真係唔到你唔信
可能有唔少人信係因為有起事上黎又解釋唔到 就歸納為鬼 乜都賴落鬼水份就會多(例如有紅外線影到有野飄飄下就話靈體作崇 其實係塵)
或者人本身對未知既事存在恐懼感 所以疑神疑鬼
或者最尾科學解釋到 原來冥婚/撞鬼之類 係有種物質/微生物(純粹亂up)搞搞震搞人個大腦都唔奇
冥婚單野現階段真係好難解釋
呢單冥婚情況類似同輪迴轉世,當時人可以知道佢原本常理冇可能知道嘅人、事、物、地點。歐美都有記載其實響近一百年都一直有相關研究,定義為「超心理學(parapsychology)」
去殮房守番30年先講啦 柒頭傻鳩
字都打撚錯 駁人又冇point 仲要駁到九唔搭八 真係成隻小學雞咁 加2隻粗口好威威
返屋企飲奶啦你
Jim B. Tucker is a child psychiatrist and Bonner-Lowry Professor of Psychiatry and Neurobehavioral Sciences at the University of Virginia School of Medicine. He is the author of Life Before Life: A Scientific Investigation of Children’s Memories of Previous Lives, which presents an overview of over four decades of reincarnation research at the Division of Perceptual Studies. He worked for several years on this research with Ian Stevenson before taking over upon Stevenson’s retirement in 2002.
https://lih.kg/791899
睇吓啲巴打點講
話到明搵鬼去,即係會全部放飛機
威脅佢講得出六合彩開咩號碼先幫佢攪
鬼屌係唔係真係好嘈?
佢地自己結咪得,點解要報夢俾屋企人
你講緊乜鳩呀大佬
冇睇魔戒最後一戰? 人地亞拉岡都係請佢死咗既祖先幫佢打贏場仗
其實外國有無呢啲案例?定係淨係得中國有
回應上面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞