如何解釋冥婚

205 回覆
49 Like 59 Dislike
真係唔好睇少問米婆
幾年前阿嫲俾嘢搞,個嘴歪左又流眼水口水
走去問米搞掂
聽講個問米婆up得出阿嫲下面d兄弟姊妹搵佢哋搞掂
點解有啲鬼會留起陽間
有啲就起下面
又有啲會投胎?
根據啲咩決定佢地去邊 有冇高人解答下
應該唔係既,因為如果無色而有識,咁應該係無色界天,但色界同慾界一樣都係具有色身既,只係我地既業力感知唔到
佢地形容既鬼兵係指緊當時既士兵
問米婆婆幫過手破案添
戇撚尻
咁每年放咁多錢搞軍事把撚咩
你唔太明,由佢
點解鬼結婚一定要係陽間搞? 仲有話要生前既人幫手搞婚禮 俾自己投胎用
投胎又冇得簡番投係邊 同投完仲係咪人 搞咁多野做乜
做馬咋掛
問米婆副業係冥婚媒婆 收左男家既人錢搵女人娶
你阿婆係搞完結婚之後好咗 係安慰劑效應
Any source?
做鬼都有仔屌 我就冇
一個post都咁多個case
樓主個CASE冇經問米婆又點計??
死左都仲要住公屋
明明個個都有大屋
咁我又冇話樓主個case係假既
係問米婆通靈假啫
個小朋友我親手抱過 好乖 又擺過滿月酒
其實我以前都對啲靈異事件半信半疑,但真係發生係自己身上之後就唔到你唔信 雖然呢件事同冥婚off晒topic但都想講一講。

話說人生出現咗啲問題搵咗個通靈師傅睇睇,咁佢同我睇完之後講晒啲前因後果我知。

重點係去到最後臨完之前佢問咗我一句,係咪有個好錫我嘅婆婆,係我老豆呢邊嘅長輩,係咪已經唔係度。

我答咗佢係,我老豆嘅姑婆係我幾歲就走咗(我跟我老豆都係叫佢姑婆,我細個嗰陣佢的確好錫我,仲有印象佢成日抱住我唔肯放手

個師傅話佢見到有個婆婆一直望住佢,同我形容晒佢啲外形身形樣貌咁,同佢真係完全吻合

師傅話我呢位姑婆有嘢想同我講,話見到佢不斷停咁比劃住好似頸鏈咁嘅物體,問我佢有冇留低咗頸鏈同金戒指之類嘅嘢比我哋。而姑婆的確留咗包首飾比我哋屋企,但已經比阿媽賣咗啲出去。佢話我姑婆見到咁我啲傷心,佢想我戴住條鏈,話咁樣就可以留係我身邊 佢一直都唔捨得走,好想見到我結婚生仔

嗰個師傅之前完全唔識我,亦冇可能知道咁多我屋企嘅事然後作個咁嘅故事我聽,所以只可以話靈體確實係存在。。。
應該唔會啦,佢其實唔係真係正經師傅,不過佢識通靈同有跟自己嘅神靈,平時會隨緣咁幫人睇下,佢果次幫我睇完之後都冇再聯絡過。

而且收得超級平 個金額肯定唔係為咗賺錢,純粹應該係要能量交換。幫我睇原本個問題都睇咗好耐,唔想講到咁details,但佢幫完我之後真係好咗好多。最後又因為我姑婆搵佢,搞到overrun多成個鐘,佢都冇話要我當睇多個case補錢比佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞