【有劇透】成套ENDGAME最大敗北 真係俾呢幕搞臭成套戲

121 回覆
531 Like 42 Dislike
話雖如此
個情況係唔一樣
bucky做美國隊長係tony stark欽點
本身steve rogers封信只係話美國隊長應該繼續傳承落去,同埋叫tony stark睇住睇住bucky.
但falcon係steve rogers親自欽點
之後Steve認可咗Bucky Cap
wm接手iron man反而唔覺有咩問題
都係嘅。
個人覺得其實兩個做都冇問題
討論返套戲嘅話就只可以話bucky帶比觀眾嘅印象深刻過falcon好多,起碼有套winter soldier,相反falcon嘅英雄畫面真係冇幾多幕
其實我都唔係反falcon
作為cap fans,都覺得佢係ca2都幫左cap好多
但bucky同cap段關係,實在感人太多
i'm with you till the end of the line
最大敗北一定係女權
bucky好似係因為自己黑歷史關係 佢都唔想再打落去 安安穩穩生活算
仲有佢自己都唔想揹起隊長呢個名
所以咪比falcon做隊長
睇下漫畫
CA根本唔應該再傳落去 sam同bucky都配唔起啦
去到咁盡
剩番個班冇咩人擔到大旗
我又覺得唔同喎,情報戰略部門嘅最高權限(並且唔係領導人)點同講緊代表一個國家形象比較呢?

部門最高權限唔代表要對外,而美國隊長不嬲都係象徵意義最大,前間諜唔做得我覺得好正常,始終喺winter soldier 嘅身分下Bucky 做咗太多唔見得光嘅嘢
好撚型Bucky
好多人擔大旗
marvel 隊長 (女權代表)
黑豹& falcon隊長
之後有 亞裔英雄 上氣
行disney氣格
漫畫撚又講原作?
講原作Falcon直頭有超能力添喇

而家咪就係屌緊MCU電影既Falcon乜撚都無 好刻板囉

佢連所謂立場動機都只係寫到佢等於CA fanboys啊

你重好意思拎豐富既原作設定去比
你咁見多識廣,又唔識開大隻屎眼望下電影個SAM?

鬼唔知佢漫畫做到CA?
但人地漫畫鋪左幾耐寫佢經歷幾耐啊

你電影為個角色鋪過乜野寫過乜野啊
睇你句唔係針佢左膠定黑人呢句
已經睇得出冇睇過原作
連資料都無撚搵過啦
好意思講自己作為FANS
你講得非常正確 , 我的確冇睇原作冇搵資料
因為我同呢個POST大部份正常人一樣

係睇電影唔係睇漫畫 , 係討論電影唔係討論漫畫
Bucky同Cap都係老野 佢揀SAM Cap成日都覺得自己跟唔上時代 不過我覺得電影Bucky同SAM描述都唔夠
如果佢肯一開始就為Sam鋪好路描繪好佢角色
寫好佢有做主角潛力既階段,咁跟本冇人有意見

但呢刻傻既都睇得出 佢係無預警下就將個二打六級別角色硬捧上去
大佬 你重要係用十年ENDGAME既結尾黎搞
強調到核突 睇到人眼都突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞