【有劇透】成套ENDGAME最大敗北 真係俾呢幕搞臭成套戲

121 回覆
531 Like 42 Dislike
屌你美隊嗰陣自己都經歷過冇左Bucky嘅日子,依架就咁就要Bucky承受翻,你有冇良心
電影唔一定要跟哂漫畫
但個盾係邊度黎先 ca做既野已經產生時間悖倫
柒得過全女班果幕
係咪得我好鍾意Falcon
說好的 till the end of the line 呢
佢要著白豹裝甲又點做美隊呀
講實力,領袖風範,個人魅力
Falcon呢個角色根本就carry唔起CA呢個身份
第一,Falcon同Bucky係漫畫都做過CA,唔存在漫畫衝突。

第二,CA係軍隊/國家形象大使,理應傳個盾俾價值觀相似嘅繼承人。最直觀嘅繼承人就係跟左CA幾套戲嘅Falcon。

第三,Bucky同Steve本身各有各打。Steve未變身之前,Bucky已經衝鋒陷陣緊。同期,係Steve被選上做隊長,Bucky連諗都冇諗過。之後Steve上戰場,都只係同Bucky拍檔咗一陣,之後Bucky好快就假死。

第四,Bucky個記錄太花。佢最大嘅超能力事蹟就係被Hydra改造,殺人如麻。而再之前佢只係一屆普通士兵,冇咩值得被人另眼相看嘅性格特徵。

Steve已經用咗CA3成套戲做自私精,維護佢老友。而家佢老友連法律審訊都未接受,憑咩傳個盾俾佢?
佢傳盾俾Falcon起碼做咗一件公正嘅事。
Falcon係正統軍人
Bucky係俾人洗咗腦嘅罪犯仲走埋佬去wakanda

基本上得一個choice啫
反而覺得個演員本身唔夠魅力,加上幾集以來其實無咩發揮
Falcon做緊班之前已經做緊超能力特種部隊成員。佢對美國嘅功蹟一定多過一介步兵Bucky。
個盾唔係Steve佢自己㗎。個盾係Howard Stark同博士寄託俾Steve嘅希望同社會責任。
係紀錄部隊入面,人人都需要做領袖,上面唔喺度,就下一級接手。Falcon冇展現領袖風範因為佢一直做緊Steve條𡃁。但係,以佢同Steve嘅對話,加上佢本人講嘢態度,佢絕對有領袖潛質。
呢個真,都唔知集嚟做乜,個場咁混亂都集合到,真係好突兀
呢場好核突,除左女權撚會好開心之外
所以就係之後要睇佢成長
事實上漫畫sam的確係其中一位美國隊長
我覺得係少左個位去舖排。
漫畫入面falcon做到嘅唔只係跟班
而係一個有領導才能嘅角色
呢個都係我個人認為falcon較bucky適合做captain america, 因為captain america嘅角色係要領導avengers. bucky可能同steve rogers個人交情較好,能力都可能較好,但領導才能falcon係高好多。
所以漫畫入面steve rogers老左交比falcon做個位係冇咁突兀。
相反,電影入面塑造唔到falcon成為一個咁嘅角色,一路只係一個二打六。如果中間可以加插一幕佢捨身去救steve rogers之類,之後再比佢做美國隊長,成件事會smooth好多
樓主作為fans
用一大篇廢話去否定原作既設定
補充返少少 我唔肯定有冇記錯
漫畫入面steve rogers係打iron nails嗰陣冇左超級戰士血清 最後差啲死添
係falcon救返佢條命 之後rogers先比falcon做美國隊長。
所以我都係認為係電影舖排有問題
本身falcon做captain america爭議唔算好大
marvel 電影正式收皮
以後嘅作品只會越來越差
原作係bucky都有做過cap
係呀
咁又點?
依家講緊樓豬一開始一大段野已經否定sam
話佢冇資格又乘
唔識閱讀理解?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞