有冇人後悔買左居屋?

340 回覆
13 Like 148 Dislike
白表有邊年係賣唔晒?
我指二手
同意,公屋格公屋料
怕痴線鄰居?巴打表示「寧願辛苦啲租樓住都唔住公屋」
https://lih.kg/1121262
我綠表本身預左唔會有機會, 點知今日先收到揀樓通知書話有得揀東涌
(應該個位置實在太唔方便,好多人放棄先輪到我)
我本身住土瓜灣, 我同我阿媽都覺得好遠,我家姐姐夫就覺得可以買
大家有無咩意見?係咪抽2019局屋比較合理?
19幾個居屋王
簡直係六合彩中嘅六合彩
其實又唔算太差
去東涌站都係十分鐘腳程
對面又有屋邨商場有齊生活所需
最緊要係平到爆
如果仲有大單位的話我覺得諗得過
https://news.591.com.hk/detail/18459?aid=356
我岩岩睇大單位五百尺大單位已經無晒
四百幾既都有
平係平,但我番工起觀塘,起碼搭地鐵/巴士都係大概個半鐘,
我仲要行去地鐵站同行十分鐘先到公司
姐係一去已經2個鐘,仲要放工又要兩個鐘,我份工有時OT到十點, 凌晨都試過
我明白好多人依家住到好遠都係咁番工
但我依家住果度地點好方便, 無啦啦住咁遠真係有啲唔慣
咁其實你自己都有答案啦
抽新一期摶一摶囉
唔得的話仲有綠置居
抽中居屋同中2獎六合彩一樣
私樓又貴,又窗台,又乜平台昆面積
之後管理費又貴
居屋未補地價前,受制於《房屋條例》,不能放售、出租或加按借貸

無晒私樓最重要功能
買咗居屋唔駛唸向上爬,住一世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞