[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(159) 望下#1 先 預先準備 別做苦主

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
AIDA64 試CPU穩定度 夠唔夠
充滿無奈感
無你老母
唔該拎返以前果個柒頭悠二出黎
做返好D
我拎返我舊高登個悠二mode出黎好唔好
2200g好過
好多花生
邊間有C7 Cu我就幫襯邊間
邊間即時俾到貨就幫襯邊間
最好有靚仔司機
有現貨我直接踩上去都得
屌你飛馬同法奧隔得個一條街 一齊食白汁腸算啦
司機真係好靚仔
仲大大力
MSI HERALD-AC Intel AC 8265 WiFi Card (NE-MHAC) HK$ 239

ANTEC/安鈦克 P8 Window 玻璃側板黑色 USB3.0 ATX Tower Case (AN-CA-P8-GLASS) HK$ 399

be quiet! BK009 PURE ROCK CPU Fan A silence-optimized, nine blade, 120mm PWM fan HK$ 329

Intel 6 Cores 6 Threads Core i5-9400F Coffee Lake (2.9GHz,9M Cache,LGA 1151,14nm) CPU BOX 盒裝 HK$ 1250

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2A2666C16R DDR4 2666MHz 16GB Kit (2x8GB) 連紅色散熱片 HK$ 850

MSI / 微星 RTX2070 VENTUS 8GB GDDR6 雙風扇顯示卡 (DI-N2070V8) HK$ 4200

ASUS 華碩 PRIME B365M-A B365,DDR-4,LGA1151,Dual M.2 Slots,USB3.1 Type-C,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B HK$ 600

Antec NE650G NeoEco Gold AN-PS-NE-650G 650W 80Plus Gold 火牛 HK$ 628

Samsung 500GB 970 EVO Plus M.2 2280 MZ-V7S500BW PCIe 3.0 x4, NVMe 1.3 SSD 固態硬碟 HK$ 875

WD Blue WD20EZAZ 2TB SATA3 6Gb/s /256MB HDD HK$ 385

總數: HK$ 9755 更新

轉返落9400f,加返個CPU Cooler 會唔會好啲?仲有錢剩搭車返屋企
幫襯咗3次法奧
冇一次自己收貨
大大力係邊方面先
次次我上法奧見油耳
點知佢好似未減肥成功
而油耳講過有客讚司機靚仔
咪見下
真係靚仔
細細粒大大力托我部r6行去停車場
你想我講乜
笑死我

我喺張檯上面拎部R6落地板都搬到冇力
睇嚟真係好大力
係呀
佢話輕鬆
我仲要係lightning z加多個x62
行5分鐘先到停車場位
真心大大力
笑乜
你幾時減到肥
努力中

不過我又瘦左少少
瘦過班司機再講
我點減都冇可能佢地咁

本身肌肉量同骨架多過佢地

8卦問下,係唔係同樣係l5-6500,
每粒cpu都係獨一無二,上面啲數字都唔同?
舊hdd用嚟bt av最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞