有冇人有玩成品模型車 2

673 回覆
11 Like 2 Dislike
1/18 lancer evo有冇邊個型係做得準
有4,6,8,9代更好
想問吓一眾巴打
你哋架車放display盒
車底會唔會放塊墊 頂起架車少少?
我上網睇 如果唔墊起
長時間嘅話個車轆會外八
都唔係架架會外八,要睇佢點整個轆位
另外有啲車軚既物料貼住個地太耐都機會痴住,擺太耐拎起會甩膠
所以我都會墊一墊升起佢少少
唔該晒巴打
會唔會諗住開返個tg gp吹下水
其實之前有tg gp
有,墊到啱啱好個轆掂地
唔通變咗死谷
呢個問題我都有諗過,但sofar我display左咁耐都無咩問題,所以我ignore左
真心呢部one model正好撚多ig冇上力架 條軨螺絲又冇上色, om最正係個篷可以拆 真係差好遠 ig愈來愈差 啲水貼永遠冇光油
om賣點係浸油
近排身痕無啦啦想玩下車
買咗盒模型一打開絕望咗 無技術搞
想問下1/24 1/43 有冇林寶aventador介紹
24好似砌嘅多

43要睇咩筆直要唔要改裝車 豐儉由人
比例要揀好先入坑

24主要得砌既模型,如果想儲好多車又唔砌會少選擇

43近年比較唔上唔落,啲人一係玩大啲18,一係玩細啲64。比起18少啲做到好形準精細,稍為做到既有時仲貴過18。

我自己覺得size行先,睇下自己空間容納咩size最啱去揀,容納到就當然越大越靚。我開頭玩車都咩都儲,最後賣晒專心玩18
上網睇過應該1/18 岩啲 64太細
想問埋邊間舖多autoart睇
銅鑼灣有autoart專門店,跟住可以去埋灣仔new ace
九龍就廣華街有3、4間車鋪不過灣仔多啲display睇
不過啲車返貨唔會好多,hit少少既可能一年入就賣晒要係二手市場搵

呢架啱唔啱?剛剛出賣得好快第一轉貨周圍已經賣晒
啱就出去訂

https://autoartmodels.com/shop/m_prodtl.php?model_no=79185
呢個買了3架(唔同色) 自己都覺得癲

好似好好j
我都買左架martini花
呢次都幾唔錯, 都一段時間冇睇中aa
放下舊相
Autoart 1/18 Koenigsegg CCX
我係martini + 灰色 + 藍色
隻藍色比想像中更好睇

想買呢部
但6千8銀太貴
1:12?
貴得離譜
Poprace? 香港牌子香港車真係唔太值
同埋呢個牌子好似藍店tiny有份…aape花又係藍真係不了,鍾意Eva真接買隻Eva啦

6千蚊不如買cmc/exoto/amalgam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞