有冇人理《逃犯條例》

505 回覆
2572 Like 34 Dislike
無力感太重
其實你班友仔又唔係商家佬,平時又唔返大陸,怕乜鳩
怕返大陸叫雞俾人拉,咪最多十五日又一條好漢

咁係咪即係我係淘寶買件$300既玩具, 最後我唔知點解收唔到貨 或者貨不對版, 然後我唔俾錢, 賣家如果報公安話佢已經寄咗件正常貨俾我, 要告我詐騙罪 或者盜竊罪;
跟據新修定, 公安已經可以要求引導移送我返大陸受審???

咁樣真係好危險😱
香港人唔返大陸都可以拉你🙈
香港人已經習慣咗做奴隸,有屋住有兩餐已經要謝天謝地,個個發夢中六合彩發達,要作出犧牲去換啲得1%成功嘅野?不了
我好想佢通過,睇吓班商家佬點玩

根本對我哋冇影響,李波單嘢已證明有冇逃犯條例都冇分別
Push
逃犯條例香港人一定要理
港台32直播睇緊

尋日單野食一日花生都夠
傾多日都冇意義,但係逃犯條例影響每一個香港人既未來
香港人就係咁8掛明星野可以成板熱門都係 政治野就不了 幫手推
大把人討論緊,幫推
想知可以點做 兩邊司法信心差太遠 真係全民逃犯都得
如果通過條例,將來都有呢D 安心偷食事件再發生,中共可以以洩露國家機密捉司機返大陸

冇得再食花生
放個break比香港人睇下八卦野都得掛
香港人除左關心 睇下後果 仲有咩好搞?
我怕台灣都守唔到太耐
即係可以是但搵個理由扔我上大陸再用大陸法例告鳩我?
咁咪即係瀨撚硬嘢?
如果真係要做實事嘅首先要有覺悟係

1. ) 99% 出力嘅人唔會享受到成果

最多係下一代有少許機會

因為社會會大亂同崩潰 仲一定會死好多人

2.) 一定唔好俾社會大眾擁有太多

擁有愈多嘅人愈唔肯挺而走險

換個角度其實你首先要與全民為敵

3.) 一郁手 你要做得盡過狠過共匪

唔可以半途而廢 要去到最最最盡

唔可以心軟 攞階段勝利好快就會俾人秋後

4.) 共匪唔會吝嗇人命

必要時 核電廠有意外爆炸之類絕對會發生

基本上 死係必然會發生嘅事
是但啦 唔係搞真反抗 都唔洗黎煩我
不如大家都係討論安心戀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞