引人唾罵!法賓奴竟向夏薩特噴鼻涕...

183 回覆
12 Like 150 Dislike

利物浦VS車路士的大戰是英超本輪的焦點大戰,因為這場比賽事關英超的爭冠局勢。然而在這樣一場關鍵比賽中,利物浦大將法賓奴(Fabinho)卻引起了極大的爭議。

對陣車路士的比賽,法賓奴正選出戰。比賽第10分鐘,夏薩特(E.Hazard)在和法賓奴身體對抗後倒地,車路士球星看起來有受傷可能,於是隊醫進場,開始檢查夏薩特的身體。然而就在這時,法賓奴卻疑似做出了非常不理智的行為。

當隊醫檢查夏薩特身體時,法賓奴也在跟前,只見法賓奴一隻手按住自己的右鼻孔,然後他低頭彎腰,衝著躺在地上的夏薩特,直接噴鼻涕。法賓奴這個行為,剛好被鏡頭記錄了下來。

在看到法賓奴做出如此行為之後,不少球迷都在社交網站上怒批這位利物浦大將。一位英國球迷表示:「法賓奴的行為太糟糕了,他應該被停賽10場。」「為什麼球證不對此做出表示?他可是清楚的看到了這一幕啊。」

不過,也有球迷為法賓奴辯護。一位網民指出:「我不認為法賓奴的鼻孔是對著夏薩特的,這是攝像機角度問題。球證就在邊上,如果法賓奴真的衝夏薩特噴鼻涕,那球證就會罰下他。」
一位網民指出:「我不認為法賓奴的鼻孔是對著夏薩特的,這是攝像機角度問題。球證就在邊上,如果法賓奴真的衝夏薩特噴鼻涕,那球證就會罰下他。」

呢個咁都講得出口 屌你烏低埋身驚死唔中咁噴
唔怪得成日有人跣腳,原來唔止成地精,仲有...
不 球證不會罰下利身浦的球員
佢冇心噴人
係弱智咁向有人個邊噴姐
真係向世三噴既話點會球證同車球員都當無野
似係特登
世三 球證 都無出聲
輸波又要搵野講
痢狗係咁有咩咁出奇
痢狗啲精係把口度出架嘛
算啦 隊隊球迷輸波都係咁㗎啦 贏波仲邊有時間理呢啲
賤撚到
明噴你又點?
理撚得你
英超已袋

高炒打斜都睇得出有距離
實際打橫爭成米遠都似啦on9
咁都叫對住你不如驗下個腦啦
係正球證面前

世三 軍醫 都冇投訴 又做假新聞

又想黑鳩我地利
正常人見到有人訓底係度
都唔會行過去噴佢嗰邊掛
屌你老母明撚知有人受傷倒地都要向住嗰邊方向噴
屌你老母一定無問題啦臭閪猁狗
籃球係玩具,足球係成年人運動
佢地無投訴係廢事同啲咁低莊既人嘈
依家係就算唔係車迷都覺佢咁做過分嘛
成班有認知障礙
球證見到都唔理, 真心黑到痴晒線!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞