[重開]做緊starbucks,你問我收工就答

258 回覆
4 Like 4 Dislike
有興趣學沖咖啡,但感覺樓上cafe好少請白紙
建唔建議後生仔入呢行?
同埋覺得星記同Pacific比邊間好啲?

老實講學沖咖啡一定唔會入呢兩間
有冇coffee master講下學唔學到野?

好老實話比你聽除左我考嗰陣有瘋狂一路食lemon tart一路溫過下嗰本書

考到之後係咁易上左兩堂講siphon, pour over嗰類,跟住我每人喺舖頭都係繼續炒檔開工,真係冇乜得著架咋

好老實話比你聽除左我考嗰陣有瘋狂一路食lemon tart一路溫過下嗰本書

考到之後係咁易上左兩堂講siphon, pour over嗰類,跟住我每人喺舖頭都係繼續炒檔開工,真係冇乜得著架咋

考到之後....
綠色圍身變黑色圍身囉
有冇巴絲參加左黎緊嗰拉花比賽
建唔建議後生仔入呢行?

邊間推薦
定係都係係番細間野到做

考到之後....
綠色圍身變黑色圍身囉

我都係諗住拎條黑色圍身就走
建唔建議後生仔入呢行?

邊間推薦
定係都係係番細間野到做

學沖啡嘅依兩間連鎖快餐式咖啡店係冇咩時間俾你學架,用嘅又係半自動機
入到去學嘅只會係炒檔炒檔加炒檔,然後如何快速收皮同埋收bar
以前走咗嘅ic都咁同我講
做左一年捱唔住,你點捱架

因為同事真係好好,我經理都對我好好,所以就

巴打做邊間呀

好鬼衰架你

Me自爆先 4322

4322執左啦 利申佢執左我先辭職
想full time入職可以益下在職既巴絲打
介紹獎金九龍新界有4500蚊
港島區有6500蚊

有無得分一半

你肯做夠3個月
我又有乜所謂
有錢齊齊揾

我真係想做長工,但年過三十又無餐飲經驗

pm我啦

巴打做邊間呀

好鬼衰架你

Me自爆先 4322

我辭左一排佢先執
唔通.....
港島區有6500蚊

有無得分一半

你肯做夠3個月
我又有乜所謂
有錢齊齊揾

pm我啦

連登無PM
有無其他?
啱啱簽完約揮手區
港島區有6500蚊

有無得分一半

你肯做夠3個月
我又有乜所謂
有錢齊齊揾

pm我啦

連登無PM
有無其他?

telegram:youjumpidown
好似失散認親人咁。。。

Hi 港島某細鋪IC仔一個
冇追post
d衫既顏色有咩分別
港島區有6500蚊

有無得分一半

你肯做夠3個月
我又有乜所謂
有錢齊齊揾

pm我啦

連登無PM
有無其他?

無telegram今晚放工返去搞
有無人做香港仔果間
細細間好似幾好做
部冰機幾耐洗一次

我間舖一星期至2星期洗一次

屌你呀
港島區有6500蚊

有無得分一半

你肯做夠3個月
我又有乜所謂
有錢齊齊揾

pm我啦

連登無PM
有無其他?

巴打我search唔到

有無得分一半

你肯做夠3個月
我又有乜所謂
有錢齊齊揾

pm我啦

連登無PM
有無其他?

巴打我search唔到

Me telegram: sing1402
港島區有6500蚊

有無得分一半

你肯做夠3個月
我又有乜所謂
有錢齊齊揾

pm我啦

連登無PM
有無其他?

巴打我search唔到

我都搵唔到,係咪中間要隔行之類
遲下有唔知咩星巴克體驗日
有興趣嘅巴絲記得報名

巴打做邊間呀

好鬼衰架你

Me自爆先 4322

我辭左一排佢先執
唔通.....

咁都相認
利申拉花最勁果個
部冰機幾耐洗一次

我間舖一星期至2星期洗一次

屌你呀

係咪洗得好少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞