沈陣營第二百一十八期 - 袋底牛熊冇人知,人人都係沈大師

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
即係買層樓500萬,跌咗50萬走去搵AA即刻放盤,搬屋,升咗50萬又搵AA放盤,搬屋,一樣

唔係為收息揸長,買reits把鬼咩,就係要穩定cash flow之嘛
啱啱返工一個月一手差不多喇
依家無得炒樓所以炒樓寶
放假前後見真章,師父又中

今日放假散水棍仲唔扑中英國王
識炒一定係炒匯豐
樓寶有冇單日升3%都成問題,大把嘢好炒走去短炒reits,完全詭異到極,美股reits APLE一樣係咁波幅唔大嘅,人哋買入為月月有息派唔係炒

要炒梗係TSLA喇
樓1我均價係5.36,由17年7月有日大跌600點買入,5.05,之後大約喺5.36樓下加碼,最近呢次10000股平均5.71

都就快2年,收咗萬幾2萬股息,之後以50000股數可以做利疊利,每次派息可以買1手,計現價其實都仲贏錢,但賣咗之後買乜呢?

呢個先係問題所在,長搵長有好過贏一次半次
我記得個日
其他跌哂2318仲未跌
我追沽有成兩三千咁上下profit
一彈就驚平手走咗
跟住再插
係晏晝黎
我覺得儲股票好有成功感
係好悶,唔係點叫長揸悶贏,本多終勝? 適合開工冇時間睇股市嘅人

資金留部份玩工具、短炒解吓悶,唯有係咁
我嗰日去醫院探病,喺金鐘追小巴一邊跑步一邊落盤,沈門嗰日叫苦連天,師父意氣風發
我有無記錯
濕左果棍之後就係師父難忘的暑假
係,屌佢肥佬寫甚麼《這個暑假很難忘》,嗰時HSI應該未到27000

之後佢好難忘,豪瀨萬點完成地獄之旅
\|/
V巴 5仔終於上到$68 不過真係掂一掂就落返來
呢隻我決定以後唔買入,除非好平收息用,要磨好耐,實在頂唔順,樣樣貴晒炒到冇嘢炒先到佢
跟cfu買2018 的師兄弟有福了。

cfu同船,錢如噴泉。
我而家等返埋家鄉就轉埋入樓寶lu
唔係師父呢隻食到10蚊升幅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞