AKB48本家討論區#37 我地AKB都賺夠係時候俾其他人賺下

1001 回覆
1 Like 8 Dislike

運動型

好邪惡

AKS簡直將總監督呢個打靶位發揮得淋漓盡致
AKB48グループの“GYAO!選抜”が番組出演を懸けてパフォーマンス合戦!

http://headlines.yahoo.co.jp/article?a=20190422-00187573-the_tv-ent

当日、特別企画としてGYAO!での特別番組出演の座を懸けた
1日限定ユニット「GYAO!選抜」による、グループ対抗パフォーマンス合戦が
行われることも発表された。

■ 「GYAO!選抜」各グループメンバー
AKB48…千葉恵里、西川怜、横山結衣
SKE48…江籠裕奈、末永桜花、竹内彩姫
NMB48…梅山恋和、塩月希依音、上西怜
HKT48…運上弘菜、月足天音、松本日向
NGT48…小熊倫実、日下部愛菜、清司麗菜
STU48…石田みなみ、今村美月、岩田陽菜
去到宜家NGT事件可以話已經塵埃落定,所以都好想作返一個總結!

利益說!!
整件事上營運放棄咗
(1)團體的名譽

(2)出碟的利錢

(3)公演握手會嘅收入

(4)讚助同廣告費

我以上幾點要放棄呢堆枱面嘅利益,就一定有個比呢堆枱面利益更大嘅利益,我有猜測過,會唔會米團支配人私下同成員勾結枱底下幫成員做扯皮條,利用48嘅名氣,一直同財閥及政商界維持性交易,用以得取讚助等等,宜由於長期合作,所以權貴們都已經不知不覺掌握咗NGT嘅實權及黑財料,所以今次事件上,為怕防止呢種權色關係會被破壞,因此營運只可以被揸春袋死撐落去?

中共建國大業式!!

建國大業式就即是,同共產黨一樣上台前都係以一派開明及制度化嘅形像博取人心,例如設計出總選及柱會及總愛禁止條例等等,做到好似好在意飯嘅意見同埋有條例有監管一樣!

但同中共上枱一樣營運在業界已經獨大,就開始獨裁統治,不再以什麼「可以直接見面的偶像,可隨時給予意見被營運」為前提,完完全全走向以營運為依歸嘅時候!!

宜去到今次事件嘅處理可以看出,營運已經獨裁到跟現今中共一樣,獨大到連小小批評嘅聲音都容不下,為咗方便日後之統治,就算mb有理有節都不可以透過外部勢力發表不滿,因為會諗如果今次低威咗,之後陸陸續續再有成員以同樣方式抗爭,就必然會為營運帶來管治危機,所以必需消滅在萌芽狀態!

取消總選係一招陰險毒辣招:
因為總選係唯一可以被馬可等人反擊嘅希望,只要總選中馬可能夠得到高票支持,宜對應個班閪mb跌出圈外,咁即係間接承認營運處理上完全漠視民意,宜且總選又係一個比較多圈外人留意嘅活動,所以真係會波及埋其實分團,同樣營運又會柒出國際!!

尾水論括得幾多就幾多!!
呢個論點就係班超高層營運,看出48G已過度擴張,所以正在開始逐步放棄48G,諗著襯水尾括到幾多就幾多,如果係咁諗法就真係講得通,「喂啊哥,我括緊水呀,你班奴隸如果諗住阻我標尾會,我就遇神殺神,遇鬼殺鬼」

以上為本人個人意見,如有觸犯各位手足,請多多包含,並提出意見交流丫好嗎?

謝謝!!
你打得太多字喇
我既分析係,唔關STU48事,你地繼續
真子係AKB under AKS會唔會係俾有錢佬吊死咗
唔quote太長啦
如果咁講48g可以點收皮法?
跟佢咁講姐係由得佢越嚟越少飯同合約慢慢沈
佢就收錢到最後一刻
姐係AKS永遠都唔會收皮
網上已經有幾個飯話因為呢件事無辦法再支持aks既牙奈,私聯個班真係死全家
你地夾錢開間公司簽牙奈咪得
如果岩岩個一億中左就已經開左啦
下次仲有7000萬
記得去買
如果中到立即第一時間永遠離開香港
Me2
又走?
到T8了
哭哭😭😭
唔計尋日其實都係8
得啦得啦出聲啦大家滿意未
咩事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞