台灣麥當勞走飲筒 vs 香港麥當勞走飲筒

216 回覆
3051 Like 23 Dislike
downstream對其他生態圈影響較細.
因為紙飲筒冇插落海龜個鼻度
.
分解時間?
好搞笑,飲筒用幾多係極穩定有數計既野
你入定咁多貨驚D飲筒比人炒起?
懶醒喎storage cost喎
環保撚智商係咁上下
個著數可以係marketing,社會責任
大快活,台灣麥當勞做左比你睇
唔好咁無知

會唔會為左0.1%cost cut一樣90%人會拎黎用既野?
咁不如cut左big mac D菜啦,仲慳錢呀
香港M記應該改返名做金拱門
香港代理用返M記個名係一個天大錯誤
cut cost先係真正目的囉傻鳩
唔係為cut cost嘅話一早出咗替代品比人用啦
係咁有良心又唔見老麥科水搞環保科技
同飲管有仇,乜都可以有膠係飲管唔得
唔想洗額外既錢去做係一回事喎
唔代表cut完真係慳到錢
兩個概念黎
一個包極大部分成本都係租金,人工
就算食物運輸都係好平,認為飲筒可以對cost造成任何影響真係天真

事實除左連登唔多人屌cut飲管,係呢排玩得太爛先令人反感
一定係cut到好多cost啦
呢D膠蓋用膠量仲多左
如果cut曬啲包嘅食材淨係賣個bun都搵到咁多錢
你估唔會cut呀
紙乜鬼,飲一陣軟皮蛇,飲紙咁污穢
cut得少又點
小數怕長計都唔明
宜家咪有人反感囉,marketing一樣可以做得唔好
想用最少既錢拎到光環,同為左慳錢先做真心係兩個概念黎

搞咁多宣傳,次次拎飲管搵個專人去比,竟然覺得為左慳錢
agger

自動買票機介面又快
其實對佢條數係認真絲毫影響都比唔到
香港回收=支那一落閘唔收就去哂堆田區見

環保撚係on9
但你地都唔係要咁樣盲撐呀
要整多舊膠去取代膠飲筒, 成件事好反智喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞