iPad mini 5用家討論區(3)

391 回覆
5 Like 3 Dislike
問左兇宅 胃信 都無256lte
前兩日係世貿胃信出左部256灰 lte
好多間胃信mini display 都無
問佢哋可check貨 或留名等返貨通知
前日去apple store出左ipad mini5
但諗住過幾日送比條女做生日禮物
現家用左一陣覺得呢部機比舊代快唔少
簡直就好似係iphone既大mon版
但size又比ipad air/pro細部好多
拿上手用覺得好輕
搞到我都想出多部比自己用。
其實街賣D MON 貼係咪一般精度都會差過個 MON 本身解像度 ? 發覺貼完會蒙左少少, 唔知有冇巴打有D好既 MON 貼介紹下, THX !
我都想淘返張paperlike既mon貼
用緊閃魔
Thx 唸住順便淘埋呢款套 !
https://m.tb.cn/h.eY36b6t?sm=ded893
上面有位把打Share個款平啲 都唔錯
【ipadmini4保护套苹果平板爱派mini2皮套新款mini5硅胶1/3通用外壳】https://m.tb.cn/h.ebwx6DK?sm=da0136 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥i56PYZs1X8E¥后到👉淘♂寳♀👈
用一陣再送俾條女?
yes
我都係check機,幫佢開apple id+裝定app個d
因為佢手機唔係用iphone。
所以佢唔係好識ios
我都想試下咁用
係同而家新款iPad 書寫體驗差唔多
想問有冇咩cover/case可以推介?
第一次買ipad,想戴套都唔知邊度有
平時行過見到有賣phone case嘅地方例如log-on都真係得phone case咁
momax有兩款cover case
一款有筆槽另一款冇
都係store買咗部,不過送畀係阿媽用
阿媽要求輕同細機,所以見mini有更新就買
自己用慣pro,幫佢set機時會覺得mini太細部
ipad mini 5喎
睇官網唔見有嘅
官網唔知點解冇更新
但hktvmail個momax官方旗艦店有,街店都有賣
買機時都買埋冇筆槽版
另外官方店係賣正價,會貴過街店/google第二個網買
等wwdc睇下有冇正功能先買
冇就繼續mini2
見大家講到咁正自己都想買一部,但反而想聽下有冇咩缺點同問題??
硬件加強但電冇加大
冇以前新機核電嘅感覺
以前滿電玩好耐都90%up
Mini 5 玩一陣就去到80%
Agree 無用過其他ipad mini,
但電量感覺唔com 用
ipad 3千頭,保守計用三年,基本上所有缺點已接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞