iPad mini 5用家討論區(3)

391 回覆
5 Like 3 Dislike
之前睇過唔知邊條片都話mini5係現任咁多款IPad入面續航力最差嗰款
開到最光播片得六個鍾
我wifi版係屋企用
ok啦收貨
我都係諗住買黎係屋企睇波同睇漫畫
諗緊買wifi定lte版

細細部 用lte囉出街方面
但貴1000
只要你有機會拎出街用都建議lte

唔拎出街用就不如買大部
係,電量唔係想像中咁come
頂 胃信分期貴300
好人好者........
我幾日先叉一次
想問問mini用原裝充係咪已經最快
定係用type c轉lighting可以用pd玩袂充?

Thanks
剛入手 有咩APP推薦
原裝跟10W only
Mini 5 用pd行20W 快原裝10W 一倍
士多買咋
巴打有無數據分享下 諗緊買唔買pd
我用10W 原裝charger
20% 差到85%
用110 mins
https://m.eprice.com.tw/pad/talk/4469/5178828/1/
中國網站《充電頭網》準備了一部 0% 沒電關機的 iPad mini 5,還有 Apple 的 61W PD 充電器,進行了 0% 至 100% 的充電測試。結果發現在 0% 沒電關機狀態下,iPad mini 5 會以 2.4A 充電模式充電約 1 分鐘至自動開機,之後就會轉換成 USB PD 快速充電模式。以 PD 充電器為 iPad mini 5 充滿電需要 2 小時 34 分鐘,全程充電功率最高為 20.88W。
我隻pd牛得18w 應該行唔到pd, 冇買電流計試。
Ipad mini真係無得輸
今日喺豐澤學生價入手 $2999
另外買多條lightning 3.5mm線$69
Total $3068-$180=$2888 好抵屌

不過發現自己好on9 部mini買WiFi版 但本身用開部Pro反而係LTE
學生好撚有錢
返兩三個月pt都有啦
學生都捨得買Pro
Rich
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞