有冇試過比辭職信後上司發癲

467 回覆
1991 Like 18 Dislike
下星期到我!好驚

佢上幾日唔知係咪feel到我想走
特登請我食飯,又話佢有乜做得唔夠好可以提出
結果我梗係冇講
佢仲話覺得我會做落去好有passion

但準備下星期比信
同事話佢分分鐘會發癲
想問下有冇人有類似經驗

利申:女上司
咁你又扑街咗啲,
想辭就痛快啲講辭,
人地同你好聲好氣講咗咁多,
你呃埋人地,依家仲要玩突然,唔癲至奇!
通常d細公司實會發癲
因為請人難, 教識左你公司d野你又走 (其實你間公司本身細d exp對出面根本無咩用), 佢又要train一個
搵到先走就唔驚啦,佢點發癲最多咪下間問你表現時寫衰你

間公司又唔係你既,有好路數緊係走啦
間公司係好既員工就唔會諗轉工啦
女上司
通常都會異常地平靜
扑你老母
打錯字咪講聲,人地改正咪得囉,每個人都有眼盲手殘嘅時候,
你講哂粗口係咁鬧人,好有型?
可以點發癲
出黎做野求財架咋
啊腦細你而度份糧等你比我養冚家冚家餓死曬啦
你屌鳩你自己喇!除咗識做鍵盤手,現實咪死爛命一條嘅死廢柴,

同你唔同睇法就要屌鳩人?
咁你同共產黨有乜撚分別?

講共產黨都抬舉咗你啊死廢柴!
辭職有咩問題?咪由佢囉,換轉佢要炒你時,佢都係由得你死。
我以為自己出post

我個女上司之前又係feel到我去見工,請我食飯叫我應承佢唔好走一定要幫埋佢呢年,七情上面咁。我顧左右而言他,梗係無應承佢

之後佢成日有意無意同我講,覺得後生仔做一間公司做耐D先好之類

唉不過我仲見緊工未有offer,覺得有offer一走佢都會發癲
嗯,咁你慢慢笑死去喇!
都8年前,
岩岩出來做野果陣,
搵左份7500既工,做舞台set up果d,
(唔好問我點解做呢d閪工,年少無知on9姐)
番左兩日都知唔撚對路,
朝早六點一直踩到凌晨三點,
個老細對我好好,又請我食飯,
而家諗番,梗係對你好啦on9
咁樣既廉價奴隸邊到搵,
做到第三日,咁岩之前見果份mtr請左我,
咪直接番去同佢講我唔做,
老細一開始話我都知人工低左d,遲下會加,
做住先啦,有咩唔滿意唔怕講,
我果陣衰on9,直接話mtr請左我
個老細即刻黑晒面,發火拍枱,
將d文件掉晒落地下,
鬧左一大堆人身攻擊既野,
話我垃圾,冇撚用,一世冇出頭之類,
你當我呢度係跳板阿,即刻同我拎票走人,
我又on99冇回應拎票走左
後尾睇番冇計我ot錢
Probation 都未過怕咩
冇計OT錢已經可以勞仔見
試過老細癲左
又想呃錢
我打去勞工處問清楚
佢痴左線大發雷霆
係咁捉入房鬧
鬧到成間office 都知然後叫我即走
以後都唔想見到我
由朝早9點幾搞到7點幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞