[愛情][推理][誰家教授婚外情] 三世書不會記載的事 04

1001 回覆
275 Like 4 Dislike
終於live左,樓主加油啊!
仲未有文嘅
推到5
「同埋呢,你既然住附近,你會唔會得閒係佢午飯嘅時候,去佢學校門校睇吓佢去邊度食飯?」

在人生旅途上,每一天和每遇過的人,都可以是自己的導師,可以教會你,長大後應該要成為一個怎樣的人。

我長大後才知道你們大人的世界有多無理,有多反感,有多恐怖。

我不禁要問,究竟是我人生經歷淺,才會覺得這些種種都不正常,還是,我是罕有的善良。

知道她現在對我反感,然後著我去監視她。

「我問佢啲同學可以掛…」

「你咪搞咁多嘢啦。我唔想咁多人知你明無?」隨口問問她的同學,才不會有人生疑,反而一個外判的辯論隊老師,午飯時間站在校園門外,這才惹人嫌疑吧…每天都要聽著他一堆自以為是的打算,我的心情就每況愈下。這眼前可是一條人命,或起碼是一場人生,而她卻被自己的親人當作實驗品。

「咁…」

「哎你唔想去就算,我搵其他人幫手。少少嘢幫吓我個女姐。」

嗯,小事。但你眼中的小事,我不知已經在之前兩個多月做過多少次。如果成功,你也不見得會知曉這件事。我用更柔軟的方法,已經說是逼她到牆角,踩她底線。我真不知這種行為和殺人又有甚麼分別。
你明知迫女主到墻角,踩她底線,自覺與殺人無異。
女主父親更拜託你不要告訴其他人。

而你就寫個故放上網話俾全香港知,咁樣叫為女主好?
咁如果時辰唔到呢
放過佢唔難 放過自己先難
其實你地屌我嘅嘢 我每一句都有抄底
我真係唔介意
就正如我好直咁指個問題出嚟 就係想人哋明個問題係邊
所以你哋直接屌我都係想我好 我明呢個道理我係ok嘅

我明白事情發生咗就係發生咗 無得改
我寫呢個故事嘅時候亦都係想俾個時間自己好好沉澱
我亦都唔係想改變任何野 只係想作為一個警世
我唔希望再有第二個好似我咁嘅受害者

重新振作 講係好容易
但一盤枯死咗嘅花 再放幾多養分都係嘥氣
我嚟到日本我好清楚自己依家個心理狀況
唔係我唔去做 係個陰影就放咗係度
或者到佢收閪皮果日我先會走得出
但我有無眼見到呢一日 我真係答唔到

事後睇 我會覺得 無錯有好多或者
我亦覺得唔應該將責任推落人哋到
但講到底 就算無芙水京 亦都可能會有第二個蝦條愛好者
只不過依家咁啱 係一個有頭有面嘅人

我唔會話自己冇問題 但呢件事 我肯定唔會係最大問題嘅人
有無避重就輕寫好自己呢 我會話或多或少都有
我覺得寫到呢到對於件事我已經無咩感覺 或者可能係麻木咗

我寫故呢個故個陣屋企人反對
到俾人恐嚇 屋企人晚晚打嚟屌我
但我最唔甘心 係無人要為呢件事負責
亦係呢個信念我先捱到寫完
但呢件事對我嚟講永遠唔會落幕

新故寫就寫緊 講真依家連返學都十萬個唔情願
星期六日日日匿埋係宿舍 就係唔敢接觸真人
唔寫啲野搵嘢做我真係會癲

不過有冇機會寫完 甚至出 我真係唔知啦
離別接著別離的傷 存活一生總要一嘗
勉強聽懂了難勉強
對唔住 下面check清楚番
第9定10章 紙言check喇
依家係令到一個本來就唔敢同陌生人講野嘅人
連見陌生人都唔多敢

我真係唔知要幾多時間 或者仲剩幾多時間
一花是天
係好多問號囉 唔可以話唔上心
we learnt how to speak in three months but take ages to learn how to shut up
只會話好多時候 我寧願一粒聲都冇出
開心返啲啦 睇下動畫漫畫劇又一日
上面講到屋企人都嬲你 呢樣反而令我驚訝
春番weak到無一套想追
咁任何人都希望少一事架喇
Fairy gone 同鬼滅都好正
鬼滅想養番
今年啲原創番好廢 無晒上年啲質素
Carole & Tuesday
佢個樣老到⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞