[愛情][推理][誰家教授婚外情] 三世書不會記載的事 04

1001 回覆
275 Like 4 Dislike
我諗拉鋸掛
見佢地啲msg都係一月中
個女仔仲係唔介意佢既位置
收錢比人食
最多咪得閒一兩句問候下
反而樓主做左知情人又比左個女仔知真心難搞
可能等緊某一日條女會醒覺掛

其實唔會
又有錢收又有野食有野玩
仲有書讀

一個人住真心寂寞
去搵下有冇人合租啦
樓主我唔知我呢番說話岩唔岩你聽
我都曾經有一個女性朋友放棄左一段7年既感情 去做一個無名份又無將來第三者
我曾經好似你咁勸佢鬧佢 結果最後我對佢失望到唔想再理佢
我問過佢點解明知佢唔會因為你分手你都要痴落去
佢就咁講 個男仔比到開心體貼既感覺佢
係故事入面 可能主角因為細個有自閉症無乜朋友令自己變得比平常同年齡更成熟
但個女仔仲未成熟
佢知你愛佢 但佢要既唔係你成熟既愛
而係肯氹到佢開心 曖昧既愛
可能佢係鍾意人對佢口花花中帶點信心
而唔係男主想比佢果種好穩重既信心
我知男主角好愛個女仔
但希望男主幾痛幾唔忍心都好
今次由女主自己去撞下板啦
你既說話你覺得佢唔明咩
佢只係唔願面對
你真係愛佢既 唯一做到既就係比佢知無論佢最後係點 佢想搵番你既時候 你都會係到 然後靜靜睇住佢啦
要做既你做哂嫁喇 最後身體為重 你都出事 個女仔真係有咩事你都照顧唔到佢
接受唔到要同人共用廁所
出去social下啦
做新聞唔networking
同男既好d 同女既就成地頭髮
好撚恐怖
啲部社全部係錢錢錢
無諗過將來做新聞 係香港做新聞真係笑話
係日本都一樣 水裡面啲氯多香港幾倍
頭髮係咁甩(可能我大壓力啦)
都係既
穩啖食姐
你有咩大計?
唔好諗咁多喇🤦🏻‍♂️
有d野已經失控哂
就係讀咗幾年先知道幾現實
上咗山大secret明明話咗虛構

「佢話想見芙水京。」縱使有千萬個不願意,但只要是她的意願,我依然會想盡辦法去幫她,就像轉校的時候一樣。

「啱啦,你上嚟見我,有啲嘢要比你聽。」

我馬上有不詳的預感。前面兩次給我聽的都不是甚麼好事,當然這次亦不會例外。

「你係咪同佢講咗個真相?」

「咩真相?」才剛走進辦公室就有問題,一時之間還未回過神來。

「我已經清理曬所有證據。」辦公桌旁放著一個行李篋,看他的裝束應該是準備出埠,或者是剛出埠回來。

「無喎,佢到依家都覺得呢件事唔會完,你哋遲早都係會報。」

「咁佢仲咁大膽?」

「咩事?」

「你覺得仲可以有咩事?佢哋又開始聯絡啦。」

「無可能喎,佢啱啱先同我講佢想見芙水京。」

「咪就係聯絡完先勾起條癮囉。」

「咁我有同佢講過你唔打算報嘅...但佢今日明明仲係好驚咁。」

「咁就難怪啦。你自己聽佢嘅語氣,妳覺得佢係咪驚。」我把斜孭袋掛在一旁的椅子上,走到教授後方,倚著他的書櫃。一定是要去旅行了,我倒是第一次看見他腳上的不是皮鞋。

完全感受不到憤怒,應該是連絲毫的憤怒感都沒有。和我說對欺騙自己的是充滿怨恨,但對著他卻是說不開心。究竟是要有多麼的厚面皮,才會敢一次又一次的不隱瞞自己賤上加賤的行為。還是她實在愚蠢得太交關,愚蠢得芙水京完全不怕對她一次又一次的暗示,玩文字遊戲?
https://g.co/kgs/s882Lb
點歌比樓主
係咪個新聞教授總編都要清算?
https://youtu.be/kAzcYkNHPYA

move on 啦樓主😢
https://youtu.be/FTA_tCy6tS8
我想有人唱呢首
就係日文差先去溝
你睇啲偽abc 港女
識兩句hi bye 都學人溝鬼佬啦
有架妹教你學日文一定事半功倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞