Samsung S10 螢幕超聲波指紋感應器輕易被破解!

178 回覆
23 Like 54 Dislike
shamesung D垃圾技術破解唔到先出奇喇
呢樣真

Face id雙胞胎解到,連完全唔似樣嘅都解到你想idog點打飛機
原來樓主係專打idog嘅
用到3D printer 你用face 同指紋根本死

samsung 點解唔keep住用eye strain
柒到
3d 頭複製
傻鳩人地講指紋你講face
同埋有幾多twins同似樣
不如你係街實測黎睇過
Iris? 係就自己google下有幾簡單破解
https://www.forbes.com/sites/daveywinder/2019/04/06/samsung-galaxy-s10-fingerprint-scanner-hacked-heres-what-you-need-to-know/#542ae9dc5d42

In fact, even darkshark9 himself says that the ultrasonic fingerprint scanner of the S10 is probably safer than the optical or capacitive sensors of other smartphones. “Optical sensors can be tricked with a simple scan and paper printout of a fingerprint” he notes, “ultrasonic can’t.”

人哋講緊輕易破解 我都唔見得有幾輕易啦對比緊解鎖方法講face id有咩問題

依家係雙胞胎或者唔似樣都解到呀idog

既然咁輕易破解 不如你喺街實測嚟睇下
影指紋放入photoshop再 2d轉3d 再3d print出嚟睇下
我懷疑全部idog都係雙重標準
Thanks巴打
所以話三叔狗自己柒左就好鐘意拎其他廠黎比較
我叫你去街實試你又唔敢
叫你去試夠輕易啦啵你又唔去試
事實人講指紋你兜到去人面解鎖
你唔好拎埋虹膜出黎講

狗即係狗,唔識一單還一單
咁三叔超聲波係好過其他An廠既指紋技術既
但係唔知點解三叔狗硬係鍾意拎iPhone做假想敵
如果仆暈一個人絕對係最簡單嘅方法,其次係恐嚇講出密碼,之後係偷睇密碼,最難係整指紋
記得之前有新聞,研究入面即使你背向鏡頭打密碼,recovery rate係九成以上
同一個方法touch id 都應該得啦下話
你哋又搬龍門
一開頭你話apple用咗咁耐touchid都冇事
咁我咪揾俾你睇
跟住你哋又話咩咁耐先破解到
又話咩touchid係比較難破解到
明明大家都要一定工序先解到
我咪話講兩句touch id 囉
識唔識睇字嫁你?
係我講完你地係到貼一大輪新聞
搞笑
你真係戇鳩㗎喎
你駁唔到face id唔似樣到解到
咁我唔講囉
咁你不如去實測點樣輕易解鎖s10

如果你答我 係呀好易解到s10啱啱落街試得咗
咁咪我輸囉
如果咁都叫輕易 只係我唔覺得你公司個face id有幾難啫
賤種idog本是同根生 全部雙重標準
https://blog.lookout.com/why-i-hacked-apples-touchid-and-still-think-it-is-awesome
Touch ID仲易,用laser printer就得,3D都慳返,唔知fix咗未呢🙈
如果有心破解乜都破解到,咁樣破解指紋難度幾高下
你似係真心膠多啲
指紋易拎d 定係斬手指易拎d
用家問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞