究竟係我個fd仆街定係我太乞兒?

218 回覆
78 Like 8472 Dislike
我係你就即刻分單啦
幾百蚊上一堂,唔錯啦

好過借完幾草野唔還
你確定係朋友黎? 定一路得你當人係
樓主on9姐
7千幾負皮
張coupon佢點得黎?
如果係唔使錢拎返黎嘅即刻絕交
如果係用嘢換返黎嘅就 都絕交
如果十幾年fd 咁佢平時份人係點 會唔會依排手頭好緊先咁
佢成個行為就好撚乞兒 但同你十幾年fd你唔知佢性格又唔關心下上黎圍爐都唔好得去邊
伙記 唔該分單
上面嗰case女方攞嘅係現金券 咁比錢嘅時候自然係當俾$200現金 男方出$200先係正確

而樓主frd嘅係半價券 用咗兩張
邀請樓主嘅時候話去自助餐有半價
咁即係係大家都俾半價啦
但最後樓主俾咗正價 即係個frd過咗樓主一棟

如果上面嗰case 係用半價券
咁就係可能係女方小氣而唔係男方cheap

我覺得呢個結果好正常
同埋曖昧緊就請下人啦
我以前見過有個fd類似咁仆街
大約係 a 有書卷 b咁岩有書想買
然後a 1:1咁賣比b b又好on9咁同佢買
然後我同a講 (打算間接咁提下b)
你1:1賣比佢 冇折嫁
(個陣廢事講到咁白 冇講 冇折買你d卷做乜 )
然後a理直氣壯咁講 咁我唔1:1賣比佢 咁我點解唔自己用
心諗 1:1同你買 咁我洗乜用你d書卷 直接去買咪得
呢d fd就唔好再見啦
咁cheap
終身恥笑大獎~
應該扮傻同佢講
「咦唔係半價咩?」
俾正價,即時話咁我唔使你張coupon ,分開埋單
我覺得應該係條款寫明兩位以上先有優惠佢先會叫埋樓主去
盡早絕交,再大啲厄既錢就唔至咁少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞