究竟係我個fd仆街定係我太乞兒?

218 回覆
78 Like 8472 Dislike
仲叫fd咩?
呢d人唔洗再聯絡啦
或者係啦
但咁諗真係好sad
識左咁耐,之前都正正常常
突然整單咁既野,搞到我仲以為係自己太計較
你話係best frd咋嘛,會咁樣做我完全睇唔出佢當你係
諗起有fd 次次生日飯都要用佢張餅卡指定邊間鋪買蛋糕,但蛋糕就計原價買,好小家
傻西,應該唔比錢,佢請你去食
最撚膠既係 仲要叫樓豬一齊去跟住用兩張券
賺個差價
佢比例子姐 想講如果用一張券要除2
但我都覺條友係用左兩張 跟住唔洗錢食飯
屌,過多一個禮拜
同佢講你有幾張半價飛
同返佢呢一招
佢公司同其他機構合作,要員工申請d唔知乜柒就每人送幾張
諗起都覺得仆街得黎好好笑
同個朋友講在買一送一 夾錢個時就話 你買呀嘛 我個個係送架喎

我自己攞番黎
點解要還
屌你老母
😦
條友狗撚到 不過早啲認清好事黎
個fd好肉酸
如果係我一定同佢再無朋友做
痴撚線
呢d人肯定係連cash dollar 都會同你計嘅仆街
絕交啦屌
佢有上開連登,個post又上埋熱門
佢睇到都係遲早嘅事
估唔到樓主個FD咁仆街都有10個知音人
即刻分單埋自己個份
俾人撚狗
佢咁做其實無問題,始終張飛係佢的

但佢既人就好有問題 正常你有2張 約朋友食仲講到明有半價飛 就擺明係預兩個都俾半價價錢啦
但佢竟然可以講完有半價飛都收你正價 姐係如果係我就唔會再同佢做朋友啦
等睇FD本人上黎反咬樓豬
我都係咁諗
道理上佢的確講得通
但就一啲人情都冇

當你上網賣撚左張半價飛應該都打左9折啦
收我正價果下真係打個突
係樓主自作多情啫,如果你個fd無同你講佢有半價,你都唔會怪佢,大家開開心心食完飯各自俾錢算。但點解當佢誠實同你講有半價時你反而怪番佢?所以做人真係唔好太誠實好。
同樓主有類似經驗。幾年前DSE有一張補習半價嘅coupon(原價6百幾左右),但我本人唔用得,於是問個fd有冇興趣一齊補,咁佢lur飯應,我本身以為係大家嘅補習費加埋然後除二。點撚知去到俾錢,佢用撚完我張coupon拍拍羅友走咗,完全冇撚理過我要俾原價。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞