究竟係我個fd仆街定係我太乞兒?

218 回覆
78 Like 8472 Dislike
事源我個fd佢有幾張半價自助餐coupon
咁佢就問我有冇興趣一齊食
我見有半價就梗係lur飯應

點知食完佢先同我講要收番我正價
我當下冇同佢理論照比錢,畢竟條友事前又真係冇講明會比個半價我

但之後越諗越唔對路,佢算唔算過我一棟食免費餐

:樓主係乞兒,少少錢都計較
:個fd係仆街,過樓主一棟
Post出黎唔係想圍爐取暖,係我唔知要點再面對呢個fd
兩個都係乞衣
我稔你地都唔係好熟
飛有幾張 如果真係當你係朋友 俾一張你益你有咩所謂 如果佢唔想益人 又唔想自己食? 收皮
呢d 朋友真係唔要都罷就 佢想人陪就更係要付出1dd
我諗條仆街都係無咩朋友
仲好撚意思收你正價
幫你分一半正價都好d啦
例如 一個人250 半價125 姐係成張單375(唔好理加一個d住)除二 都唔得?
憑咩要你俾250 咁佢講得佢有半價 佢又好意思唔撚分享
痴撚線
老土講句有福同享有難同當架啦
佢唔當你係朋友
只係攝時間 同埋唔使一個人食咁肉酸咋
百幾蚊睇清一個人 太抵屌了
你計錯,應該兩個都半價,埋單250,又收樓主250
但以佢朋友咁撚度縮嘅性格 俾多張飛等於無左125 因為半價
所以張單除二係蝕少d
識左10年以上,算係我best fd
可能佢唔係咁諗啦
屌 仲衰
的確係,雖然唔會對佢點
但以後有D咩消費都同佢計到足
咁一個人食又確係柒嘅
Btw,冇咩必要都唔會再同條仆街食飯
屌 好意思唔分享 唔好意撚思自己食?
咪就係話 唔想自己食就係要付出架啦
憎死呢d仆街 我中學個陣都有個咁撚樣嘅朋友
絕左交過左一排
即係happy hour
Buy one get one free

你叫朋友去
佢就buy one
你就get one free

你覺得有冇問題
係咪調轉左
不過依家都叫睇清楚佢
同埋知道佢係點看待呢段友誼
同買一送一個原理一樣 不過係你做買果個
成功將50% off x2變成100% off
你諗住有得半價食buffet 點知都係要比足全數
咁做乜要同佢食 同女朋友同屋企人食咪仲好
食完佢先講,可以點?
唔想大庭廣眾同佢𢱑爛塊面
比原價點撚解要同佢食
不過一餐buffet 睇清一個人 抵啦
不能認同更多
哇 姐係呃鳩左你個半價囉
本身佢自己食: 要俾半價
同你食:一蚊唔使俾
你下次問佢話我有買一送一優惠/咩2人同行一人免費嗰d,叫佢去,又叫佢比正價,佢屌9你就同佢講,你上次都係咁喎,咁咪冇聲出囉, 一出聲就叫佢回水,做9佢一獲
有福都唔可以同享

有難果陣你就仆街了
呢啲縮骨精主導權唔喺佢度,一定唔會同你去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞