[PC] Osu! 集中討論區#16 全球多人連線音樂節奏遊戲

814 回覆
7 Like 2 Dislike
想問下有冇咩繪畫板推薦用黎玩osu
應該都係472了
好! 謝巴打
識玩一定用ipad玩
之前有ching話可以用ipad玩osu lazer, 我試咗
touch mon+ keyboard真係幾好玩
對我嚟講音game 始終都係用touch mon先係最intuitive

唔怕有少少lag的話 都可以射desktop個畫面落ipad當tablet用
input落電腦唔會好明顯地lag, 但ipad個畫面係有明顯delay
AUDIO Buffer 果個我自己都有用
有明顯分別, 未用過可以一試

https://github.com/miniant-git/REAL#setup
如果你個driver唔support 可以跟佢呢個step up裝返microsoft本身個driver, 果個會support
用自己個腦run osu 就唔怕有latency
完全唔識玩Sotarks 1-2 大跳,究竟正常幾多pp先開始會識禁1-2 jump? 小弟而家1979pp,求高手指教
Bro game名係咩? 加好友一齊玩
唔建議打咁多sotarks圖新手最好同星數唔同類型嘅圖都打吓 練練讀圖能力先
IGN: Sansic

不過我呢幾日要考試,過多幾日一齊玩
其實呢條友啲map除咗啲1-2 pp map仲有咩特別? 點解我見reddit啲人都成日話唔好玩sotarks map,但係又冇講原因。
因為佢張張map都一樣
你玩佢啲map只係會學到點樣1-2full screen 跳
咁你就會玩唔到其他野
係 如果淨係打pp圖既話 久而久知 其他skillset會落後好多
DT player
Streaming成日搶拍 有時左手fingerlock變double tap 有冇方法可以改善/進步?
試下練慢stream 140-160bpm
你打咩bpm既stream會出現啲咁既情況先
咁既username係咪Coni嚟好耐冇見
唔係
我係廢J嚟
4k玩咗好耐
極限仲係卡咗係3*左右係咪冇救
180bpm會多 200bpm我就spam 220bpm開始doubletap
250bpm doubletap
我連打都好廢 但過來人心得係 連打嗰陣tap細力啲
doubletap學壞手
所以我而家玩hidra heteromycin 都struggle
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞