[PC] Osu! 集中討論區#16 全球多人連線音樂節奏遊戲

814 回覆
7 Like 2 Dislike
用畫板嚟寫字 寫notes 做數 好唔好用?
係屋企考試 做功課唔係幾想用紙再影相

雖然我覺得買個ipad應該好用d 但我又有興趣試下用筆玩下osu
iPad好似可以玩osu lazer
btw幾時mp
冇fd的mp中
巴打你username係咩add我Muji
pls PM我username, 我唔想自爆
我個username咪係Muji
呢到啲巴打個個都好友善
ching有冇online?
我直接邀你入嚟一齊玩
應唔應該轉做板玩好
玩滑鼠依家1200pp左右 之前一用板玩係咁失就放左棄
睇個人preference 但大部分人應該都會同意用tablet係易過用mouse
mouse玩長少少嘅map 個揸mouse手勢/都會開始偏移 慢慢愈aim愈歪

利申 冇tablet
有機會的話一齊mp
揸mouse手勢/隻手嘅位置*都會開始偏移
https://youtu.be/ciJOzxaEZk0?t=56
條片你可以睇到佢隻手愈來愈偏向緊佢mousepad右下角
然後全部miss晒
原來係咁
諗諗下我都有呢啲問題

btw頭先試左陣 雖然都係係咁miss 但冇之前玩板玩得咁差
不過唔知係咪手勢問題 愈玩隻手變得愈落 勁唔舒服
有板的話基本上都會轉做板 不過都要睇係咩板先 不過轉完板記住要裝返個專for osu嘅driver先

同埋1200pp呢個位你想嘅可以玩多陣mouse先 慢慢嚟

我個人就大約3000pp嗰陣先轉板
我玩咗2年幾都係得3千pp係咪有d太廢
hold唔到combo

btw ching 我應該係osu官網pm咗你
名係我自己username, 識我嘅人一睇就認到 廢事自爆
唔緊要 有pp唔代表有實力
支咪大佬上水
狗地
加咗了
個id係咪學生編號嗰啲嘢
是自動程式巴打 雖然3000pp 10萬名 但係好勁揪
你咁睇得起我 我都係冇一張圖pass到
有排都跟唔到你地mp
隻game係咪已經冇人玩
大把人玩 不過係個po靜姐
隻game實在冇乜野好討論
以前個po都keep住有人講嘢係自從上年6月個po就開始靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞