「五月之約」Just Rock it 藍Blue(4)

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
完場見到有個呀叔打facebook post
#好多歌都未聽過
真係得罪講句 4月頭日本開過just rock it blue
果時既歌單都cover左好多今日有既歌
如果咁唔想聽舊歌又入場係想點
台灣有唱
第一次encore台下靜到 心諗佢都真係比面先出翻黎
其他場氣氛唔同真係會有唔同歌encore
上年得一場有還你自由版溫柔 嗰場氣氛真係好到爆 阿信眼濕咗一下
差到仆街
周圍全部都大陸人係咁影影影
啲保安就係咁照照照
咁早嗌encore係咪失去咗encore嘅原意呢⋯
望就望佢地第一場未入狀態啦 希望最後一場氣氛好好多
同埋真係太多路人 個個呢都趕住要走
根本連叫番佢哋出嚟嘅時間都冇
2個半鐘真係有d短
睇張setlist分分鐘聽日開隻候鳥比我
候鳥係主歌單入面架喎
開硬 歌單必有既歌
我自己覺得無人嗌encore係因為時間太早啫
聽到有人嗌個時我望一望錶 先九點三邊有咁快完呀
點知已經係第一首encore黎之後個兩次都有人嗌啦
都係 但第二三次我嗰邊都無乜聲
其實出左內圈就已經係睇mon多
41應該睇唔晒正台既舞台效果
但都仲睇到五位既 同埋其實都近延伸
我附近都有唔少非五迷 但反而五迷影相仲多
二號目標仲易達成過頭號目標
第一個encore真係估佢唔到
心諗 九點咋喎點encore個半鐘
但原來係我諗太多
你個頭號目標應該要再等下
最後果下仲要一熄燈就起字幕,趕你走咁款
上年melbourne場佢地又係交功課咁
隔兩日sydney場即刻回返少少魂
五月天自己話melb個場hea到俾完娛屌佢地無野好剪
所以係syd有積極d
希望今次完娛呀好小宗個d宣傳呀都都屌下佢地
講多d垃圾啦反正有咁多時間
ing個d可以唔洗再唱
上年溫柔我都有d眼濕濕
其實encore 1 都係內定架啦 嗌大細聲都唔會影響之後內容
係可能氹得佢地開心 到真 encore 果陣會唔跟rundown 唱
認真想每次都係真encore 晚晚唔同 encore list 就好
依幾日假期真係好多大陸路人...我坐e1 差唔多過半都係大陸人 仲要之前有兩張隔離位飛多左賣左比個連登友 點知開場勁耐都未見人 最後變左兩個大陸人下次賣都係搵真fans賣算 屌那星
頭號目標係咩
我本身係反而
而家我人身已經無咩目標
有冇song list
早幾年JRI最期待既真係笑話比賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞