「五月之約」Just Rock it 藍Blue(4)

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
其實開迪士尼都對五月天幾好啦
之前係紅館就算開十場,都未必所有fans 買到飛,而家迪士尼你只要唔介意位置就一定會買到飛。另外,佢地都唔細架啦,邊有咁多體力一野唱足十場,而家唱3場然後休息幾日再唱3場,對佢地把聲黎講都好d啦。同埋以前一開十場,佢地一黎就要係香港住一個月,冇得返去搵老婆仔女架,而家係迪士尼唱得兩個禮拜,加上佢地有幾日break,佢地就可以返台灣同屋企人有多d相處時間。

問心啦,五月天對香港都算好好架啦,年年都肯過黎,雖然今次既質素可能冇以前咁好,但都總算過得去啦,咁多舊歌同台語歌。
好難得5月有啲咁既天氣
如果唱多一首就完美
紅館氣氛, 地點根本係最佳
迪士尼已經扣10分
VCR 重用再扣20分
一個歌手有無全力唱, 聽左十幾二十年歌點會唔知? 扣40分

其實主唱唔係每場盡全力去表演
咁開演唱會既意義係邊?
賺錢?
咁真係去唔落..
如果因為去盡,第2日會無聲而要交功課式咁唱
咁你開1,2場就算啦
呢1,2場你100%既, 我5000蚊都睇

利伸:
會為左演唱會飛去台灣黎YOGA, 盧廣仲
因為佢地既演唱會仲有火, 仲係每首歌都用盡全力去唱到最好
我真係寧願佢地休息幾年先再出返黎
機本上每年5月都黎真係好交功課feel
同埋我覺得阿信應該要養下把聲,佢可以唱得更好

今次最美中不足係時間太短
睇返套Endgame都長過佢
今晚連憨人都冇周圍好多大陸人
無話過五子對歌迷唔好係特高食住條水當我地狗咁撚啫
反而同忘詞救左場演唱會好多
其實歌單真係唔差
但好多野夾埋真係好唔知點咁
係咪2012年頭場?
特高賺到準備上市
內部飛賺賺埋埋咁多
大家都fans唔會想佢地無左生活咁
只不過 既然佢地攰咁不如隔年黎一次
都好過佢地要硬推d野出黎交功課
我地又睇到想嬲又嬲唔落但又唔知點咁

好似上面巴打咁講 睇左成十年演唱會
有無心唱其實觀眾真係感受到
但我個人覺得阿信今日狀態好好
只不過講真 你見倒台下搞成咁 你仲會有心唱落去咩
咁又好難怪台下㗎喎⋯幾努力嗌啲聲都係聚唔到,9點15就一安除啲有玩下浪仔真係完全唔想嗌encore
我坐A1側田 氣氛都算ok 當然可以更好啦
其他區好差?
會唔會六場嘅setlist都一樣
應該都係母親節加多首洗衣機?
好大機會 應該會多返首憨人
唱台語歌好多人唔識其實真係好可惜
論歌黎講其實今晚啲歌好正
可惜反應未去到好高漲
如果最後可以搭首憨人/知足/天使會好正
好多路人
如果台語歌我好想聽出頭天!
勇敢都係台語,但係點解冇聽過live

16年都只係唱國語

係咪已經唔記得咗
第一次encore台下求其叫兩聲就完咗
之後兩次又無乜人叫又唔齊
我坐F4 無聲咁濟 個個一碌木咁
咁大個戶外場係好難齊 但如果區區都認真叫台上一定聽倒分別
屌真係喎
巴/絲咩位 想問下41會唔會側到睇唔到個台要睇mon
點都要食野既,佢地有車去邊都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞