歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年4月號)

864 回覆
5 Like 1 Dislike
EX01遮蓋力高少少
岩岩係精品訂左 有咩位要注意
我會用舊0.3 以上既筆噴,之前淘d hd 170 粗用買左hs之後就用枝舊spraymax
可唔可以比個噴灌編號
佢睇死你班友有冇誠意都磅水架啦
mg tr-1
2018 年用2008 年既技術出
笑,咪係又用番mkii 2.0你骨
Thx~
如果係咁都好難知伏唔伏,
想買隻1/144正義女神, 見之前RG比人炒到仆街,
HG有出, 但感覺都伏多
想問下邊到有sparmax入面粒膠圈賣
淘寶?
咁細粒諗住廢事寄黎寄去
hg 要睇line
hguc個堆跟號碼嘅
越新款都大部份唔伏得去邊
除咗隻tristan同舊款模色再出d機

跟系列個d就一dd
例如鐵血成個系列都ok的
甚至佢個1/100接近RE:個水平
MG S-gundam新版香港係唔係未有?
上dalong 或者 1999可以睇板件/說明書,懶嘅可以google下有冇評測/開箱
媽!我又買左新刀
請教油激光劍流程
瑩光粉紅噴上去

想真實d就劍嘅底部留白色做漸層
冇得噴,只能手油
1:左邊裙甲駁劍鞘個勾個塊野,原本裙甲上面應該係有兩條坑俾塊野套入去:但冇坑要自己挖。
2:小腿甲前後唔多啱位合埋有難度。
3,腳踭位甲色大甲組合唔多啱位,你要磨下面兩塊中問個接合位等尾個度個勾勾尖位可以拍得齊上面塊甲個勾位。
4:我諗呢樣應該擺第一不過費事再打過:請用神手剪,啲膠幾屎下,鈍少少都可能會撕爛個水口位
5:唔洗諗,AA膠係你既好朋友。
6:身軀白色位領位同背甲既接位fitting差,好大條gap,可能要修修左右中間既夾口令佢窄番啲
7:好多好尖既位,頭頂就有一個,小心撞/跌崩。
8:好多筍係粗過PC,插唔入就唔好夾硬,磨幼碌野佢啦

記住呢盒野係掛住Volks日本名既強國模黎,唔啱位插唔入唔係你既錯。落刀落銼落AA膠啦!咁樣你會釋懷好多。
試下pm或者ym
或者英明
手油咪買支螢光粉紅油上去
試過用Mr Color嗰隻水性螢光粉紅,唉,慘不忍睹,油圖柱真係搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞