歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年4月號)

864 回覆
5 Like 1 Dislike
覺得個重心好唔穩咁
首先你要睇清楚,支marker有冇寫流入xxx有就係滲線筆。
用法就係點落去d線度。然後等佢流滿左,用擦膠擦左多左的顏色就ok
又pb版 咁搞法
好煩 唔識
懶咪直上金油囉
模型嘅嘢,比幾多心機就有幾多收獲,無話唔得
隻腳成日唔知點擺
我都係啱啱玩噴罐,其實唔難
肯試就得
其實如果玩噴罐,底油唔係必需,因為一層油好厚,基本上噴完亮光黑,乾透之後用模型舖買既研磨膏捽到反光,再薄上幾層金就已經好靚
金油
噴哂全身 一罐 金油ok?
其實一罐都係45 蚊
你買返黎試下就明,黑底上金係比直噴金金好撚多
不過都係嗰句,邊有話唔得,買枝gundam marker手油曬成部機都得添
有冇人呢盒出邊賣緊幾錢
口[img]https://na.cx/i/GqnCAGL.png[/img]
呢盒 旋轉拍賣緊 300蚊 好似 ok 個價!?
好 唔該 ching
其實因為正常人條腰直果陣其實係自然地s型,玩模型姿勢果陣要扭腰胸向出頭向低,腳同肩同寬睇落先會穩d
https://youtu.be/_ucXmyK16rU
剩係砌過mg,rg,
想問下hg 差幾多?
之前睇過就係無骨架,分色少,
其實細節上同rg 分別大唔大呢?
想幫NT C裝整個精神感應骨架未啟動嘅色
不過又想有啲青色夜光
應該點做
P.s. 無錢買噴槍
仲撚惡搞過首辦
Hg 主要分有誠意同冇誠意之作,正嘅好似moon gundam咁,有手腳都有內骨架,得些微細位要補色,可動性都唔錯。
仆街嘅好似Tristan 咁,係論分色同可動都俾到你FG嘅享受
Hg一般細節唔會太多,會比較簡約,而rg一般係完全分色同色差分色,細節有時多到過左火。例如unicorn 咁,如果滲晒全部線、貼晒貼紙,成隻野花到仆街
新HG 有好多好有誠意,特別係delta同zeta系

最近隻Phenex 都真係好正
等淘寶出覆件
RG 有時有d都好冇誠意
Wing zero(ew)對翼 大大條夾口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞