沈陣營第二百一十四期 - 聖物圖重光,沈門豐衣足食,師父八面威風

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
公海話未來科技,改變世界
435?
燒左禁耐錢,到呢一兩年先話可以收支平衡
不了
但係電車要叉一段時間先滿,舊電仲會有機會老化
油電車舊電老化極都仲可以可油,而且係出自老牌車廠,點都好過一間新手公司啦?
\|/
我一直話買TM好過佢,從現實睇,傳統車市場依然極大,電動車/氫燃料車佔唔佔到1/10市場都唔知,玩電動車嘅公司大把。亞馬遜、生果、google、豐田。。。。一大堆,市場競爭激烈,做車架同配套配件及唔上豐田呢啲傳統車廠,甚麼AI自動車所謂數據量最多亦唔係優勢,正如5年工作經驗同廿年工作經驗唔一定廿年嘅就好

正常未有顯著生財之道之前,CEO唔應該大燒公司銀紙去玩其他領域,做好本業先,但行頭條友唔係咁,唔理股東權益嘅已經可以唔買
冇研究過
熊得!
嚴格睇如果以重注投入TSLA, 純粹賭一舖,唔算係價值投資,就算他日股價一飛沖天,業務幾賺錢都好,今日投入去就唔好講價值投資,乜嘢叫價值先搞清楚,贏咗只係賭贏咗,同去澳門買3口閒過關冇分別
河馬兄仲頂唔頂到
大把貨!動物小隊好似得返我
頭先嚇死我!
冇啦啦商業罪案調查科打嚟
原來係我上次拎咗堆人仔入銀行
入面有偽鈔
投機變投資即係娶隻雞返屋企咁上下啦

師父出招未
冇嘢
問返我邊度得嚟
咪關口唱
一張次嘛
英國皇帝: 佢贏咗只係一場戰役,但輸咗整個戰爭
高仿人仔 所以支付佬咁受歡迎
AI 車同電動車最多只可以係一間成熟車廠既其中一條product line,唔可能係一間廠自己既新業務
始終呢兩個product 係需要有其他配套支援,只能夠寄望可以同其他業務攤分成本

而且tesla 岩岩出既時候就話有部大電腦好似好吸引姐,幾年過去,當傳統名車車廠都有類似配套既時候,佢仲有咩吸引力
利申︰有錢會買bmw 330e
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞