沈陣營第二百一十四期 - 聖物圖重光,沈門豐衣足食,師父八面威風

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
建築冇既, 多數都係國字頭, 但嗰啲下欄野, 頭頭尾尾, 二三四五六七八判, 你自己諗掂佢
師傅早晨\|/
良心大戶,今日俾師父抖抖氣
東莞有條友收紙皮都收到十億身家
不過呢啲冇黑底好難做
師父又有機會加倉
師傅早晨 \|/ 我係外門掃左成年地
今年係咪有機會比我督下部數錢機
https://theinitium.com/article/20160613-mainland-themedparkevolution/
呢篇文就講得好清楚, 中國式既圈地係點玩
一個主題公園, 由一個荒山野嶺變到一個旅遊景點, 中間幾多油水
我係英國皇帝口中嘅中佬,我唔單止知道雲計算,甚至自學識寫簡單program,搭server之類,我相信IT嘢我叻過佢,雲計算去美股揀喇,去贏國搞雲計算嘥鳩氣嘅,有軟硬件產業鏈做IT嘢先有大發圍嘅

贏國有GFW,雲到去邊?
美股CRM算係同雲計算有關,睇吓呢啲好過
\I/
受教了
樓王睇升穿歷史高位?
啲同事開始講股票
等ipo熱潮
準備進入最後直路
唔知會唔會再破頂嘅,但18年破咗港股歷史高位之後衝唔上多10%以上就熊市/調整,我經驗中少見

如果今次真係再大開party, 破18年高位正常不過

頭盔: 以上鳩吹,唔作為買賣依據嘅
張茵 (1957年-),中國人,出生於廣東韶關,祖籍黑龍江省雞西市,中國女企業家,玖龍造紙有限公司董事長,2006年其家族財富總值270億元人民幣,目前是中國大陸十大富翁之一。

1976年,文化大革命結束後,張茵則從事會計工作。
1982年,張茵離開韶關,到深圳發展。
1985年,她帶著3萬元到香港創業,投身廢紙回收行業,受到黑社會打壓發展不順。
1988年,在廣東東莞建立了自己的獨資工廠。
1990年,劉名中張茵夫婦把事業重心由巴西、香港遷往美國,成立美國中南有限公司,初由精通多國語言的劉名中任CEO。
1996年,美商中南控股在廣東東莞投資1.1億美元成立子公司玖龍紙業,用廢紙造紙。
2006年3月,玖龍紙業在香港上市,募集資金34億港元。
收紙皮收到270億
我都執緊紙皮中
TLSA 公海

等低位接飛刀
\|/
其實tesla 車有咩咁吸引?
油電hybrid 車例如toyota prius, bmw 330e 果d唔係仲好咩?
投身廢紙回收行業,受到黑社會打壓發展不順。
眞係會架
陽光典睇
轉燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞