(眼鏡撚交流談論)貼你副眼鏡7

1001 回覆
5 Like 67 Dislike
金子巴點睇呢副
井戸 應該日本先有
冇野可以挑剔
Size稍為偏細囉

我買過兩副
戴唔晒,賣咗一副

呢副點睇?
我會揀圖二最下個副,因為我都有
巴打係咪新黑?
不過T272既黑透色都好吸引!
大家點睇Eyevan 既 Cassady系列?
有d心思思佢地既透明色/Vintage透黃色
邊副好睇d? 會唔會好難襯??

就咁睇就靚 不過我覺得戴上去好屎忽鬼
係呀 一陣再去睇下
係咪指圖一第二副?

要配搭翻工裝/復古/簡約既衣著
潮童個d會好怪
佢應該仲有一款係上黑下透,巴打可以去試下
好想快啲去買
稍一不慎就會戴到好柒
巴打你間鋪有無貨?
金子巴你覺得值唔值得買
Op 啲架係咪有分日製意製?
喺日本眼鏡舖買左副davitt, 好似比左副意製我
見有人話好似會made in japan會停產
但我年頭係日本買過都仲係made in japan

但可以調過黎
你覺得自己戴得好睇咪買囉

我覺得唔難襯
著文青衫/普通斯文衫嘅就透明黃
潮d嘅就純透明
其實著皮鞋襯金子 係咪好過波鞋呢
Wear見到好多架仔著皮鞋襯衫
我問舖頭,佢咁覆我
Oliver Peoples was founded in Los Angeles by Larry Leight and others. The high technology and universal design and color made in Japan become popular and join the top brands. Later, in 2007, Luxottica Group of Italy acquired Oliver Peoples, and it is a mixture of Italian eyeglass frames and Japanese ones. Many of the difficult details and materials are made in Japan.

答得好玄
睇你戴咩款啦
咁日本人不嬲著皮鞋多
最普遍咪dr martens 1461
巴打可唔可以留tg,我十二月會黎兩次東京, 配一拋光1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞