(眼鏡撚交流談論)貼你副眼鏡7

1001 回覆
5 Like 67 Dislike
DVP 同LT係咩
眼鏡新手咩都唔識
應該唔會配藍光

個Sales講到蔡司唔會反光好似好正
我上網見到蔡司好似係玻璃 會重d?
可以參考下我起新黑嘅光線下影嘅相。

查實唔多光線效果真係差好遠。
呢副藍玳瑁gms805,實物真心係靚過我影出黎嘅相
我睇完你張相就去新黑諗住買
點知上到去覺得好黑

拎眼鏡個陣再拎去窗邊睇多次
另外,805係正嘅,我試曬新黑所有顏色,始終係經典款式~
Coating 當然一分錢一分貨
Hoya都有分 不過淨係記得VG係好d
詳情就問下舖頭d人

我配都係膠 就答你唔到玻璃係咪正d
sale係話hoya防花,視覺效果就蔡司贏。
問題係我戴咗一個月,完全唔覺有咩機會整得花。
因為隻架咁鬼靚,本身都會錫住黎戴咁不如加多四舊要好少少嘅視覺效果好過啦。
新黑一向呢個風格。
呢個星期我起佢地個fb見到好多好似靚到痴線嘅眼鏡,上去一睇,其實遠遠冇想像中咁靚,只能夠講,個攝影師真係好鬼勁
咁我就冇好好欣賞隻色
一黎同黑色分别唔大 二黎價錢好似貴d
寧願買其他款
比一般顏色貴400,其實我考慮過黑金嘅805,但果種黑太沉太實,我個人比較鍾意飄飄地嘅感覺(好似好抽象

既然講到藍唔藍 我都想分享下
呢副bj 548 實物睇係黑中帶點藍
但其實只會放係光既地方 就會變成淺淺地藍既樣
新黑d攝影師真心勁 影到副鏡好靚
d職員個個又靚棍靚女又好服務 cls
*型棍
我果副喺梅田買 無記錯係2千5

我都覺得黑金麻麻地
原本想買玳瑁 不過得番淺色果隻
估唔到咁多巴打都被照騙左

不過新黑真係一個好地方 擺哂出黎任攞任試
喺香港真係搵唔到第2間
其實唔算照騙既
呢種藍 唔會咁搶眼
其實都好靚好特別
老實講 我上到去見到實物係有失望
可能我預期佢係好藍色
咁最後 有冇其他收獲
Dvp: duravision platinum ,超低反光既coating ,防花能力亦唔差
LT: lotutec ,垃圾

蔡司有出玻璃,但絕大部分係膠

除非你極高度數,或者玩古董眼鏡,否則基本上唔需要用玻璃
冇 果陣yen平 通常去日本買框番黎配鏡
呢副都好靚起唔同光線下有唔同顏色,咁樣其實好正!
一般款就肯定日本平嘅,新黑一般805都要2800,但聯乘款就冇辦法啦,得佢地有。
似乎masunaga都真係比較少出藍色
自己嘅感覺係,新黑宣傳用嘅相,如果副眼鏡係藍色,幾乎冇一例外通通會影到勁藍,好似寶石咁。

不過都係果句,算係咁啦。眼鏡任試,一邊試,staff一邊瘋狂拎其他類近嘅款畀你試,選擇困難症嘅話仲會提供意見,絕冇閪面;眼鏡買夠一個月,仲會whatsapp個客問戴得舒唔舒服。
幾靚,睇黎又入左個萬劫不復既post
幾靚
老闆娘仲自己做埋model上封面

講masunaga 點可以唔講高田合作款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞