京都遊記2

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
可以一戰喎
岩岩check in左琵琶湖溫泉旅館,過兩日返大阪試下先
當紀念品下話
我同你相反,次次過去都睇凍櫃個埋雪糕
係呀,買個陣要記住SHOW埋張卡俾佢睇
咁佢就計你平個個價錢
巴打,個雪糕30號先出呀
你個陣仲係唔係日本?
會睇但唔會買同百貨公司地庫啲蛋糕一樣
6月頭呀
未住過京都,係帶爸媽去玩,佢地唔太想訓tatami
所以想請教你有冇推薦
如果帶埋屋企人去,住京都車站附近會方便啲

我自己搵酒店多數都用日本樂天!你有無上過去望下先
多謝巴打分享
追晒兩個post 已經諗好食咩
我5月去尾去京都 三日 應該去咩景點好?
LM
我都係5月尾去
你對御朱印有無興趣呀?
十幾間神社會有特別版御朱印推出,我會揀幾間去
都可以咼 好似幾特別
巴打會建議去邊幾間岩新手
同埋想留一日去嵐山睇下風景
樓主有無去過祗園祭? 有咩感想? 值唔值得去 ?
巴打你睇呢度!佢列哂所有有特別御朱印嘅神社出黎!
就返你行程黎夾啦
https://souda-kyoto.jp/travelplan/early-summer_sp/index.html
未,因為永遠都夾唔到時間7月去京都
但祇園祭係京都三大祭最重要最熱鬧嘅一個祭,不得不去
諗緊依D祭幾多個人去先比較好..獨自? 2人成團? 4-6人一大班?
但祇園祭好似夜晚先熱鬧,日頭應該去其他景點睇野
我諗緊今年去定遲D先去
謝謝感謝巴打
除左神社 巴打有冇邊啲風景區係推介
祗園祭 以前好似要早半年先book到房, 全年京都最多人好似就係嗰一個月

想當年最後京都book唔到房要住大阪但係連續四五日來回大阪京都嘥兩個鐘,都覺得值得

官網有巡遊路線 同埋邊幾晚係宵山, 鍾意影相嘅基本上就好似上咗天堂, 去啲細街伏啲小型巡遊車, 氣氛先最好

入嗰一架 好緊張 因為佢哋 好似 無預遊客會走入去, 不斷好熱情咁同你介紹嗰啲其實我都唔知咩嚟, 總之好靚
你會去嵐山?
我自己覺得下鴨神社都唔錯,入去神社前行糺之森真係好舒服
感謝巴打耐心解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞