京都遊記2

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
話咁快開第二個POST,多謝各位巴絲打肯入黎吹京都水
好!繼續!入正題!
有睇過以前舊登京都遊記嘅巴絲打應該都知我SHARE以前去京都嘅野都係分開出,如果巴絲打係以為我會每個京都旅程逐日逐日咁講返哂出黎,對唔住,我令你誤會咗SORRY

照樣,同上個POST一樣,如果我SHARE野食嘅時候,我會加密出。
其他巴絲打SHARE嘅話,不妨都考慮下加密

上個POST SHARE過嘅野食同埋景點我都會係返下面做整合,咁樣應該方便大家搵
同樣,如果發現我突然又消失咗好耐唔見人,可以去IG:c704_kyototravel搵我,因為我去京都個陣就會係IG直播!不過平時都懶更新
食點整合
提提大家我去京都食得最少嘅就係拉麵,如果巴絲打想睇拉麵嘅野我會令你好失望

景點整合
我share景點都係以返季節性為主,而家係櫻花季嘛~梗係櫻花為主先

算唔算賞櫻秘點?因為我去咗兩年呢度,成間神社都係得一兩個人但呢度嘅櫻花品種好靚本身係行緊去雨寶院,點知就發現咗呢度!好開心

係舊年4月10個陣影嘅,係雨寶院!
事關舊年所有櫻花都早開,雨寶院直頭係早咗一星期滿開
我去到個陣已經有好多散哂,痴線
不過今年就正常返,所以你四月中去呢度實無死

我都好耐冇見到清水寺咁嘅樣,都仲要等到出年先見到原貌
個年去已經遲咗少少,啲櫻花都散緊!
而今年夜櫻出黎個景又會係點呢

好!搞掂!
咁樣夠方便啦
師兄真係好有心
玩咗兩日大阪,我聽日都落京都喇
唔駛客氣
講多次記住去大石神社,滿開呀
睇吓夠唔夠時間先,不過聽日落雨呀
一落雨就奶野
聽朝就出發,而家仲執緊行李
咁快就2
仆街了今晚仲去祇園睇夜櫻
我要到5月先可以執行李
Tenki個度3點打後就落雨,所以睇住情況
我相信係關櫻花事架
如果唔係落得太大都照睇啦費時哂咗機會!
可以參考下
g持
搭緊特急嚟緊喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞