[西岸po大混戰及樓豬nba最後一季?] NBA 2018-19 regular season 討論區(101)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
Come on
刺9連蜜蜂都贏唔到
今日刺好靜
樓豬睇黎要變左同契仔爭位LU
first field goal
今日Lin同VanVleet一齊食屎
咪撚輸呀熱火
仲有Marc
垃圾係咁
Harden sell foul到....
咩直成隊都冇乜腦
瘤弱都輸係咁上下
箭收得皮
cheer up
如果今場咁完哈登MVP冇LU
Cp3真係煩
小lbj呢場好顛喎,守死Harden,進攻又carry到
Btw其實打塞個場都係完場先上水
客場贏硬嘅就唔會係西8啦
成隊都識射3分, 恐怖過湧
執教湖人聯手詹姆斯? 基德:不會拒絕

前密爾瓦基公鹿隊教頭、名人堂球星基德(Jason Kidd),近日出現在洛杉磯湖人隊下一任主帥考量人選名單,被問及有沒有意願與詹姆斯( LeBron James)攜手打天下,基德大方表示,自己很樂意再執教,若披紫金戰袍機會到來很難拒絕。

湖人隊無緣季後賽,華頓(Luke Walton)帥位岌岌可危,傳出基德就是教頭接班人選之一,而基德也相當樂意,表示自己願意執教任何一個層級的球隊,很高興自己出現在名單當中,感覺備受肯定。

基德表示,本季湖人隊深陷傷兵陰霾,華頓已經做的很好,對於自己能否再續執教生涯並不強求,目前會就靜候球季結束,等待良機。
基德對湖人球團也有高度評價,表示無論是執教或者球員身分為湖人效力,目標就是追逐總冠軍,「不僅是NBA,也全世界最有歷史定位的球團。如果有機會能披上紫金戰袍,你很難拒絕。」

除了湖人隊的輝煌歷史,詹姆斯無非是一大誘因,基德認為詹姆斯的加入也為這群年輕球員注入能量,但一切仍需要時間,若能執教最偉大的球員詹姆斯,他會毫無疑問接下掌兵符的挑戰。

「當你和最偉大的球員合作,他能夠讓你變得更好。」基德過去曾執教過安戴托昆波(Giannis Antetokounmpo),「能夠執教頂尖菁英是我的榮幸,希望未來我還有機會與其他明星球員合作。」
btw 今年po最麻煩應該係艇
邊隊抽中佢,都應該會打得好辛苦
講真唔差
反正吾皇條仆街唔可能被coach(除咗lue)
搵唔到lue, 淨講搞關係來講, kidd一流啦
望著呢頭PJ,EG wide open 3射個air
轉頭鹿隊pull up強投得手
想屌撚死隊波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞