開心速遞(231)歡迎Rebecca歸隊丨踢走賓穎主題曲

1001 回覆
47 Like 3 Dislike
佢係咪跟咗街機啲pose嚟做
佢同安仔先係天長地久
主要係因為換咗監製
1-100 集:舊瓶新酒,勁悶
100-200 集:開始摸索新方向,有啲集數開始cls,同埋開始出現有話題嘅博香線同凌安邦線
200-300集:已經慢慢搵倒定位,基本上集集都好睇,悶嘅線(e.g. 仁菲)越出越少
300集到而家:全盛時期
星期日晚娛樂大家已經有安凌孝國
咁呢個世界無話付出左就一定有回報ge,阿孝夠為3E做哂所有可以做ge野la,最後咪一樣無回報
頭100好明顯係跟返人設呀 基本劇情

即係呢段
熊樹根是小型運輸公司東主,為人慳儉,與次女若水、三女心如,以及長女的兒子金城安同住舊樓,惟心如與若水經常為瑣碎事爭吵不休,教樹根哭笑不得。樹根無視眾人反對,力邀不修邊幅的親弟樹仁搬來同住,怎料樹仁竟無意間招惹了因交通意外身亡的鬼魂龍璟風,令熊家出現翻天覆地的轉變!與此同時,若水在百貨公司工作多年,以為可如願獲晉升,卻見高栢菲空降成為其上司,戰火一觸即發;而栢菲原來更與樹仁有段耐人尋味的往事……
垃圾清著著高踭鞋跳企唔穩
我覺得係最前70集有d悶je,之後開始有講下博水,Terry KC Helen, 大小姐+Mandy 都開始搵岩路
雙j收收埋埋仲多人知過放閃放到咁揚嘅工水
雙J 係小隱隱於山
龔水係大隱隱於巿
00係安仔㗎
仁菲好似無好睇過
Yes, 孝心線都起碼分手果集好睇+感動
但如果有人未睇過想追返我都覺得由200集開始睇會好啲,或者搵返自己想睇嘅cp 線去追
係, 街機post黎
初三嗰part ok嘅
咁嗰集雖然係好好笑,但都唔算係仁菲主線
好似由龔水一齊嗰集開始好快出精華
如果佢放花絮NG嗰啲仲正
係呀,由上星期龔水既白色情人節開始,每晚重點精華好快就出,以前係由tbb us official 出,但宜家係tbb 這邊出先
嗰集炒到亂哂
熊家主線嚟啫
所有熊家CP大兜亂
風少喺度嗰陣邊有新威龍廣場
證明tvb 開始重視處境劇
Iron face chan咁早起身晨運咩

作為譚道德門生就梗係要一早起身做早課,
唔抄一次道德經先番工都對唔住聖賢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞