開心速遞(231)歡迎Rebecca歸隊丨踢走賓穎主題曲

1001 回覆
47 Like 3 Dislike
唔明點解Helen 要搵Terry傾訴
明明佢咁多好姊妹
的確david未必係最仆街既
畢竟佢都唔知雙J翻撻返 又唔算叫呃helen
不過david之前有集係咁讚阿john好男人
明知john個底咁花仲推好朋友落火坑
可能怕好似Rebecca咁,只係叫佢原諒John
Helen需要傾訴者多過要人比意見
Terry 淨係會聽再講兩句野,水水佢地聽完後 再比意見或小動作( 幫佢出氣或幫佢復合)之後又擔心,見到朋友咁做自己都唔知點算好, 寧願有人聽完自己訴苦就算
或者咁諗,Terry智商低,所以佢諗嘢會比其他人單純直接
好似小朋友咁,有時我地大人覺得好複雜嘅事佢地會有另一番解讀
冇靠啦,傑叔都搞掂咗喇
除非Jenny搞水水,唔係都唔會用啦
啱啱畢業定攞獎?本身大龍生去英國過節,搞到大二房聯手
個店員既口音好正, 可唔可以比多D戲份佢
呢啲嘢要嚟嚇下Jenny算啦,
爆完有排煩
今集helen主線意外都幾好睇,劇情方面helen失戀terry同成班姊妹安慰嗰part warm得嚟又有啲笑位,helen嘗試原諒同埋最後都冇踼爆john依個按排又冇破壞helen大好人設定劇情又唔會拖泥帶水

演員演得又好,helen喊親都好做得好自然好令觀眾投入,john最後喺車入面個表情都好洽度好處唔做作

講返劇情呀john無疑係一個渣男,但佢亦都有佢可憐之處,之前佢食咗咁多檸檬咁啱又有jenny依啲誘惑出現,其實正常都好難抵抗。john最錯就係冇同jenny分開先同helen一齊,老土啲講就應該一係就呃人一世,一係就唔好同helen開始,件事穿咗就唔好再喺helen面前出現

helen就真係不愧為全劇情路最坡折嘅角色

第一任老公離婚之後死咗,之後kc就玩到失憶,依家john就出軌,不過好彩都仲有terry陪佢

最後覺得遲啲david一定會唔覺意爆俾jenny聽helen係因為john出軌先會分手
咦 啱啱播預告
轉左特約 唔係大盞
唔知會唔會係541有新開始
睇到喊咗
Helen真係好好
尤其佢話自己真係愛過John嗰刻
佢係真係放低咗KC想好好同John一齊
唔係當John水泡或者借John過橋
可惜所托非人
所以可唔可以唔好有親Helen就有一班人衝出黎話唔好阻住KCY
Helen憑咩要比大家嫌棄
就算當初意外又好自己唔想都好
都係KC對唔住Helen
講到Helen會食回頭草阻頭阻勢咁
群姐
KC無對唔住Helen la,岩岩開始果陣佢都講到明話只係做後備情人,之後見Helen咁認真就想斷,唔想累人,失憶件事更加無得怪KC la,恢復記憶之後佢都默默守護Helen la. 只係當初Helen同KC 各自認真ge timing 完全錯哂,加上又有John 呢d小人從中作梗。
之前係有唔少人講明唔想Helen KC返撻,但大家都有共識係想Helen姐最後有個好歸宿。我覺得Helen ge 人設係配返個好男人岩d。KC ge 性格勢利古惑,係唔多適合Helen,除非之後寫到佢好似 mandy,龔燁呢d角色咁為愛改變la
啱啱先睇到
Helen同john講電話個段,2個都好好戲,
Helen唔想望條直播片令自己心痛,
而John對helen無原諒佢覺得傷心,
2個反應同演技都好到位,

我覺得john真心愛helen,
不過有d野,發生左,知道左就永遠有條刺

John之後仲可以係咩線出現?
John呢d根本係衰自己貪心,得一想二,雖然話同Jenny開始只係玩下,之後就騎虎難下,但係佢明明有幾次機會可以斬纜都一拖再拖,講到尾咪又係身體誠實

始終男人都係下體控制肉體,譚道德都會一時衝動搞到bonnie出世啦

況且jenny咁癲又有權有勢,只有jenny玩厭先有得真正斬䌫,john好聽就sp,唔好聽其實就只係玩具,怪就怪呀john一開始受唔到誘惑仲要野著個癲嘅
果陣龔燁一樣比Jenny誘惑但佢心中只有水水,自然經得起考驗
呀工嗰陣啱啱俾威仔高薪挖角返嚟同水水又瞹昧緊,事業得意愛情又算順利,相反john嗰陣事業同愛情都輸俾kc,處景都唔同,當一個人咩都唔順利就好易做錯野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞