開心速遞(231)歡迎Rebecca歸隊丨踢走賓穎主題曲

1001 回覆
47 Like 3 Dislike
好唔鍾意啲角色為黑化而黑化,推翻之前嗰設定,勁唔合理
但好彩helen冇令我失望
咁先係我最愛既helen,理智又溫柔
有日威龍秘密網公開龔水戀情
下面啲cm:
群姐
咁群姐呢
阿水做群姐第三者
我發覺Terry一旦同helen有關既場口智商會飆升
係蠢方面始終安仔略勝一籌
Terry今集無亂出屎橋,好鍾意佢今集嗰句「做你覺得啱嘅事」

呢套劇啲服裝係有心思,成日玩襯色
嗰刻真係覺得Terry小天使
就算最後冇得同KC番兜,Helen都仲有terry
係喎,唔記得劉肛華今集有客串添,居然冇人提起佢
唔係Terry主線時,Terry的智商會高好多。
我成日覺得Terry 同Helen 真係好有親人嘅感覺
佢好真心為Helen 好
比KC 大小姐更親
二房湖水藍
劉江華橙
阿龔紫
咁嘅Terry可愛好多,
之前有時over咗
阿龔係babyblue
Babyblue同紫都禁咗啦
得返阿水鐘意嘅深藍可能保留到
上次捉姦都係Terry好有心幫Helen
Helen x KC x Terry真係好有一家人嘅感覺
David知道件事嗰陣冇講俾Helen知係唔啱嘅,
但俾著係我 以為Jenny已經斬咗纜,
而Helen又睇落咁幸福 就可能真係唔會再攞番出嚟講
即使唔係佢舅母但依然咁落力
佢地嘅情真係好深厚
就算咁樣講得通
但有乜可能同嗰姐妹男朋友嗰出軌對象做朋友
依家睇番手勢舞嗰系列真係好唏噓
博香退組
孝心KCHelen散咗
今集黎講我覺得都一如我之前所講
Helen 係一個看似容易但實際好難演嘅角色
佢角色同情離唔關關係
但編劇係編寫Helen 主線劇情上係悲劇為主
真正幸福時間好短
不過對演員要求唔低 Helen 肯定係全劇喊最多嘅演員
如果喊戲令觀眾投入唔到係好明顯
但姚瑩瑩做得好好 大家都會投入到

而呢個角色好明顯係完全唔CLS 角色
可以話好唔開心速遞Style 但其實都係最初嘅開心速遞style 作為一個平衡寫認真劇情係唔錯
好多條線都有啲正經啲嘅角色
熊家有三姨 速熊有博士 大學有凌凌 接龍就Helen
得返蓮輝 但難關重重
佢以為JOHN同JENNY係過去咗嘛
DAVID對JENNY個定位係JOHN個EX偷情對象
JOHN同HELEN開始之後應承咗會斷
所以唔存在「同嗰姐妹男朋友嗰出軌對象做朋友」
Helen係呢套CLS劇既悲情擔當,今集完全係瑩瑩姐solo,喊戲一秒入戲
另外john做渣男都做得好好,車嗰幕真係無語問蒼天
岩岩睇返,其實點解要講到Terry次次做聆聽者都會比到中肯+岩聽ge意見
之前大小姐教Philip仔講人頭豬,Terry即刻話只要佢見到親人比人蝦好慘就唔會想再蝦人。
聽到阿孝想做有錢人ge好傍友即刻識搵KC教佢路,
聽到心如“身世“果陣又即刻意識到係講緊咩事,
知媽姐想埋水水堆即刻度計點幫Ma姐出醜埋堆。
聽到icy讚KC即刻直接話佢同KC幾襯,又話佢地輩分上都算係平輩,可以考慮同KC發展。

編劇好似成日想借Terry把口做旁白咁,
但係有一個人設係傻仔ge角色講個唔會有d怪 定係編劇想講,呢d道理其實好簡單,細路仔都應該識,只係班主角當局者迷je
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞